KIOSK

 

Welkom bij de toekomst van KOPERGIETERY. Hierboven een klein sfeerbeeld van wat we doen en met wie. Hieronder enkele makers met langdurige trajecten naar de toekomst toe.

Mira Bryssinck

Mira Bryssinck speelde als kind in de Theaterateliers van KOPERGIETERY en nam de hoofdrol voor haar rekening in de gesmaakte ateliervoorstelling Remember Me (2009, regie: Jan Sobrie en Geert Vandyck). Ze studeerde in 2016 af aan KASK Drama Gent.
Als theatermaakster en auteur tekende ze o.a. voor Glory Box (2019, Cie Cecilia) en LETTER (2018, Het Gevolg). Haar regiedebuut Utopia zette ze op in Villa Voortman, een Gents dagcentrum voor mensen met een dubbeldiagnose.

Als actrice was Mira o.a. te zien in de veelbesproken tv-reeks Tytgat Chocolat (VRT), die de Prix Europa en de Diversiteitsprijs in Cannes in de wacht sleepte. Samen met Laura Vroom en Fred Libert richtte ze recent Par Hasard op, een theatercollectief dat eigen werk steeds wil verbinden aan het maatschappelijke. ‘A pair of socks’, een voorstelling over de rekbaarheid van het begrip empathie, is hun eerste wapenfeit en werd

Mira heeft een voorliefde voor absurdisme dat zowel verbindt als vervreemdt. Ze tracht haar onderwerpen met lichtheid te benaderen en zoekt steeds naar sterk fysiek spel.