KIOSK

 

Welkom bij de toekomst van KOPERGIETERY. Hierboven een klein sfeerbeeld van wat we doen en met wie. Hieronder enkele makers met langdurige trajecten naar de toekomst toe.

Frederik Neyrinck

Componist Frederik Neyrinck (°1985) studeerde in Brussel, Stuttgart en Graz bij Piet Kuijken (piano), Jan Van Landeghem, Marco Stroppa en Clemens Gadenstätter (compositie).

Als componist werkt hij samen met verschillende ensembles en orkesten in binnen- en buitenland. Hij maakt ook vaak bewerkingen en transcripties van bestaand repertoire. Zijn werken werden opgenomen door onder meer I SOLISTI, Revue Blanche en SPECTRA.

Van 2020 tot 2024 is hij artist in residence bij het Antwerpse muziekensemble I SOLISTI. Hij kreeg verschillende onderscheidingen zoals het Oostenrijks Staatsstipendium voor compositie (2018) en de Förderpreis der Stadt Wien (2020). In 2017-2018 was hij seizoenscomponist bij Concertgebouw Brugge.

Frederik is eveneens actief in de wereld van muziektheater en opera. In 2019 werkte hij samen met KOPERGIETERY voor de internationale coproductie ‘Homo Deus Frankenstein’, waar hij tekende voor de compositie. Hij is tevens componist in residentie voor het Gentse muziektheaterhuis LOD.

Als pianist vormt hij momenteel een duo met Teresa Doblinger (basklarinet/dans) waarmee hij recent de NASOM-beurs voor 2020 – 2021 won.