KIOSK

 

Welkom bij de toekomst van KOPERGIETERY. Hierboven een klein sfeerbeeld van wat we doen en met wie. Hieronder enkele makers met langdurige trajecten naar de toekomst toe.

Lucas Dewulf

Lucas Dewulf, artiestennaam Nearly Norman, vertelt ‘immersieve’ verhalen. Als creatief technoloog gebruikt hij (nieuwe) media om menselijke verbindingen te onderzoeken.

Lucas werkt als freelancer voor het Gentse productiehuis ‘A mad production’. Een cross-mediaal huis dat via nieuwe technologieën heel diverse verhalen in uiteenlopende vormen vertelt over onze wereld. Daarnaast werkt Nearly Norman vaak als workshopbegeleider voor NerdLab (Gentse experimenteerzone tussen kunst en technologie) en J.E.F. (organisator jeugdfilmfestival met workshops rond nieuwe media voor kinderen). Voor deze organisaties geeft hij workshops aan kinderen en jongeren, kansarme groepen of medewerkers rond technologie en media. Hoe neem je zelf de nieuwe technologie in handen om zo je eigen verhaal te vertellen?

Technologieën als de computer en de mobiele telefoon hebben ons menselijk gedrag en leven voorgoed gewijzigd. XR (Extended Reality) zal dit opnieuw doen. Nearly Norman creëert ervaringen en werken die onze relatie tot andere mensen en tot de technologie in vraag stellen.

Hij creëerde o.a. de werken ‘Behind instagram’, een 360° geanimeerde kortfilm, ‘Wheelchair Accessible Mosh Pit’, een 360°-ervaring voor Alcatraz festival Kortrijk en de online performance/Instagram live theater ‘U.R.S.U.L.A.’. Zijn installaties ‘Seks Mag!’ en ‘NerdLab VR’ werden getoond tijdens Mutation Festival Ghent, een vanuit NerdLab georganiseerd festival dat technologie met kunsteducatie verbindt.