KIOSK

 

Welkom bij de toekomst van KOPERGIETERY. Hierboven een klein sfeerbeeld van wat we doen en met wie. Hieronder enkele makers met langdurige trajecten naar de toekomst toe.

Jotka Bauwens

Choreografe/danseres Jotka Bauwens (°1993) nam als kind en jongere deel aan de Theaterateliers van KOPERGIETERY. Ze studeerde Hedendaagse Dans aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en rondde vervolgens in 2015 haar studies af met de specifieke lerarenopleiding Dans (de Singel, Antwerpen).

In 2016 maakte ze haar eerste eigen voorstelling ‘MEIS’, een dansant stuk rond gender en seksualiteit. MEIS was o.a. te zien in de KOPERGIETERY. Ze creëerde daarnaast – samen met acteur Bastiaan Vandendriessche – de installatieperformance ‘Mono’. Momenteel toert ze als danser/performer in ‘Boks’ (Theater De Spiegel), ‘Odyssee’ (Theater Froefroe), ‘The Happy Few’ (BRONKS/Randi De Vlieghe) en ‘Willen Meten Wat Wij Weten’ (Lapvzw) en is als freelance danser verbonden aan het Antwerpse Theater Tol.
Als docent werkt Jotka met jongeren in de Theaterateliers van KOPERGIETERY en met volwassenen bij Wisper. Eerder gaf ze ook 4 jaar les aan de Kunsthumaniora Antwerpen.

Gaandeweg raakte ze gefascineerd door het ‘bouwen aan een lichaam’. Ze deed onderzoek naar de wereld van bodybuilders, ging zelf op zoek naar ‘de bouw’ van haar eigen lichaam en volgde een personal training opleiding. Deze zoektocht wordt verder gezet in toekomstig eigen werk.