KIOSK

 

Welkom bij de toekomst van KOPERGIETERY. Hierboven een klein sfeerbeeld van wat we doen en met wie. Hieronder enkele makers met langdurige trajecten naar de toekomst toe.

Dominique Collet

Actrice/theatermaakster Dominique Collet is samen met Griet Dobbelaere artistiek coördinator van de Theaterateliers van KOPERGIETERY. Voor KOPERGIETERY maakt ze momenteel samen met Matthias Velle en Johannes Verschaeve de voorstelling ‘Losers get Lost’, die in januari 2022 in première gaat. Eerder creëerde ze voor ons huis het goed onthaalde ‘Meisjes van Krijt’ (samen met Anna Vercammen), de jongerenvoorstelling ‘Pigeon’ en ‘Salon Secret’ i.s.m. Arsenaal/Lazarus en Hof Van Eede.

Als freelance actrice/theatermaakster werkt ze voor televisie en diverse gezelschappen, waaronder Arsenaal/Lazarus, Ultima Thule en Victoria Deluxe, waar ze zich toelegt op sociaal-artistieke creaties . Dominique schrijft zelf ook theaterteksten (o.a. voor TG Vagevuur) en is een gepassioneerd lezer met een voorliefde voor filosofie, geschiedenis en maatschappij.

Geregeld treedt ze op als moderator voor o.a. de gesprekavonden onder de noemer ‘Kinderen Niet Toegelaten’ van KOPERGIETERY, de debatreeks ‘Toestanden’ in Vooruit, de Gentse Architectuurprijs en ‘Cultuur op Café’ (CC Merelbeke).