KIOSK

Schaduwvliegjes

Een productie van Mestizo Arts Platform – Fiëbre vzw , KVS & Rataplan

14+ // 3de en 4de jaar

Een muzikale, zwarte komedie.

Twee absurde wezens voeden zich met lijken. De smaken en de geuren vertellen hen hoe elk van deze mensen stierf. Een longontsteking, een hartaanval, of een lotje uit de kankertombola. Deze aandoeningen lijken hen niet te deren. Maar met het proeven van hun laatste emoties hebben ze het veel lastiger. Vooral angst, woede, depressie en eenzaamheid. Dat brengt hen helemaal van hun stuk. Die geuren maken niet alleen misselijk, ze doen ook trippen en hallucineren.

Hebben we die gevoelswereld onderschat?
Zijn emoties gevaarlijker dan ziektes?
En hoe fundamenteel kunnen ze ons als wezens ondermijnen?

Fikry El Azzouzi schrijft met ‘Schaduwvliegjes’ een nieuwe tekst voor twee performers; Chaib Idrissi en Enrique Noviello. Beide acteurs stralen een rauwe energie uit, hebben een bedreigend charisma maar ontwapenen door hun humor en lach.

——————–

TEKST EN REGIE Fikry El Azzouzi SPELCOACH Junior Mthombeni en Cesar Janssens DRAMATURG Gerardo Salinas ACTEURS Chaib Idrissi en Enrique Noviello SCENOGRAFIE EN ONTWERP KOSTUUM Younes Van den Broeck KOSTUUM Kiangana Mupatshi MUZIEK  Enrique Noviello COACH BEWEGING David Ramos Joao LICHT EN TECHNIEK Lou Konyk

BIO Fikry El Azzouzi

Fikry El Azzouzi is auteur van columns (o.a. De Morgen en De Standaard), romans en theaterteksten. Hij schreef onder meer Het Schapenfeest (2010) en Drarrie in de nacht, genomineerd voor de Gouden Uil. El Azzouzi tekende ook voor meerdere, prijswinnende theaterteksten. Zo won hij met IJdele dagen de auteursprijs voor podiumkunsten. Zowel voor zijn theatertekst Reizen Jihad als voor de roman Drarrie in de nacht ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord.
Met zijn gezelschap Jr.cE.sA.r creëerde hij de met lof overgoten theatervoorstellingen Malcolm X, Drarrie in de nacht en Dear, Winnie, alle in productie van KVS.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • vrij 18/03/2022 om 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • vr 18/03/2022 om 20u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent