KIOSK

Club Toulouse

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

15+ // 4de t/m 6de jaar

Geïnspireerd op het werk en leven van Toulouse-Lautrec, de befaamde Franse tekenaar/kunstschilder die het Parijse nachtleven op doek vastlegde, duiken Roman Van Houtven en Marieke Dermul onder in het achterland van fashion, nightlife en de emotionele honger van jonge mensen.

Club Toulouse…
een club waar de backstage meer verhalen vertelt dan de frontstage.
een club waar zelfs de lelijkste woorden sexy klinken.
een club waar ducttape en naaldhakken mensen rechtop houden, omdat ze zonder opsmuk misschien wel uit elkaar vallen.

Club Toulouse…
een hoogst beweeglijke, visuele voorstelling die antwoorden tracht te vinden op met-goud-en-glitter-overdekte-stereotiepe-extravagante-genderfluïde-hokjesdenkende-profilerende-prangende-statussymboolgerelateerde-vragen.

Durf jij te tonen wie je écht bent?

——————–

CONCEPT, REGIE, SPEL Marieke Dermul, Roman Van Houtven EINDREGIE Randi De Vlieghe
KOSTUUMS
Eleni Ellada Damianou LICHT Jeroen Doise KLANK Jonas De Wulf

BIO Marieke Dermul

Marieke Dermul is theatermaakster en multidisciplinair performer. Ze studeerde in 2014 af aan de Theaterschool van Amsterdam. Ze speelde o.a. voor HetPaleis, Maas theater & Dans, fABULEUS en Frascati. Voor haar eigen voorstelling European Citizen Popsong toerde ze internationaal en werd ze op het Edinburgh Fringe Festival in 2018 genomineerd voor de Filipa Bragança Award voor beste vrouwelijke solo performance. In haar eigen multidisciplinair werk – vaak met een flinke scheut popmuziek – speelt Dermul graag met de grens tussen docu en fictie.

Naast theatermaker is ze ook singer-songwriter en DJ (o.a. in Concertzaal Vooruit, Unicorn Festival, …), waarvoor ze zich al eens een nachtelijk alter ego durft aanmeten.

BIO Roman Van Houtven

Roman Van Houtven is danser, performer, theatermaker en dansdocent. Hij studeerde in 2014 af aan P.A.R.T.S., de dansschool o.l.v. Anne Teresa De Keersmaeker, waar hij als choreograaf, docent en educatief medewerker betrokken blijft. Hij danste in Un Sacre du Printemps (Daniel Linehan/Hiatus) en werkte als danser/choreograaf voor BRONKS/De Munt (It’s Frankenstein, Stupid!). Sinds 2016 speelt hij in het internationaal geroemde Us/Them (BRONKS). In 2017 werd hij genomineerd voor de BILL-Award. Recent speelt hij mee in de theatermonoloog Razen (Theater A tot Z) en is hij actief als choreograaf bij Dance X Performance (Rosas Education).  In zijn eigen werk gaat hij op zoek naar hoe tekst en beweging harmonieus samengaan. Naar hoe een beweging soms meer zegt dan 1000 woorden en hoe een sterke zin een choreografie kracht kan bijzetten.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • do 28/10/2021 om 10u + 14u
  • vrij 29/10/2021 om 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • vr 29 en za 30/10/2021 om 20u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent