KIOSK

Edelwild

Een productie van OPERAWERF113

14+ // 3de en 4de jaar

Het jonge Gentse muziektheatergezelschap OPERAWERF113 brengt in tijden van klimaatverandering een voorstelling over ecologische bezorgdheid, stadsvlucht en zelfgekozen isolement. Twee werken van de barokcomponist Joseph Haydn vormen de basis: de cantate Arianne a Naxos en de kortopera L’isola disabitata (het onbewoonde eiland).

Onder de muzikale leiding van pianist Florestan Bataillie en in een regie van Mien Bogaert gaan vier zangers de strijd aan met zichzelf. Twee vrouwen kiezen ervoor de grootstad te ontvluchten en zich in een ‘tiny house’ terug te trekken uit de maatschappij. Als ‘edele wilden’ proberen ze bewuster in het leven te staan. Maar wat vinden hun mannelijke wederhelften hiervan?

Een tragikomische barokavond vol romantiek, geteisterd door 21ste-eeuwse problemen en de vraagstukken rond onze manier van leven.

——————–

MUZIKALE LEIDING & PIANO Florestan Bataillie REGIE & SCENOGRAFIE Mien Bogaert KOSTUUMS Elena Werner ZANG/PERFORMANCE Liza Dedapper, Jolien De Gendt, Timothy Veryser, Erwin Muller

BIO Florestan Bataillie

Florestan Bataillie studeerde Piano aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel (Boyan Vodenitcharov) en vervolmaakte zich nadien als concertmusicus in de klas van Jan Michiels. Met zijn broer Ludovic (viool) vormt hij het duo ‘Adelfoi’. Samen met de zussen Fien en Riet van den Fonteyne maakt hij deel uit van het pianotrio ‘Impression’. Als liedduo met Laure-Catherine Beyers werd hij geselecteerd voor de Internationale Udo Reinemann Liedmasterclass. In 2015 won hij met zijn pianotrio het Storioni Concours, een Nederlandse wedstrijd voor kamermuziekensembles. Naast de eerste prijs kaapten ze tevens de publieksprijs en de prijs van de Nederlandse Omroep Max weg.

BIO Mien Bogaert

Mien Bogaert studeerde Kunstwetenschappen aan UGent en Muziektheaterregie aan HfMT Hamburg. Hij werkt als dramaturg voor Klarafestival en voor het Belgian National Orchestra. Daarnaast is hij actief als muziektheaterkunstenaar (regie, scenografie en libretto). Enkele recente producties: A safe and special place (Ensemble Modern, 2019),  A l’extrême bord du monde (de Munt, 2020) en La Traviata (Theater Schweinfurt, 2020). Hij maakt tevens deel uit van Akademie Musiktheater heute, het ENOA-netwerk en is semifinalist van de Ring Award 2020, een Oostenrijkse muziektheaterwedstrijd.

BIO Liza Dedapper

Liza Dedapper studeerde Zang aan LUCA School of Arts Leuven (Catrin Wyn-Davies en Tineke Van Ingelgem) en zet haar studies verder aan KASK School of Arts (Hendrickje Van Kerckhove). Zij was reeds verbonden aan producties, zoals OPSTAND (Synart), en zong bij het Gentse operagezelschap CloseOpera. Als concertsoliste was Liza te horen in Bachs Johannespassie en vertolkte ze liederen van o.a. Francis Poulenc, Kurt Weill, Olivier Messiaen, Alma Mahler en Henry Purcell. Zij is ook actief als koorlid bij SWARA vocal ensemble (o.l.v. Ivan Yohan) en The Ghent Singers (o.a. in samenwerking met Felix Kindermann).

BIO Jolien De Gendt

Jolien De Gendt studeerde Zang aan het Koninklijk Conservatorium Gent (Gidon Saks, Marcos Pujol en Mireille Capelle) en volgde de postgraduaatsopleiding van Operastudio Vlaanderen (vandaag
IOA). Jolien maakt sinds 2006 deel uit van het Vlaams Radiokoor en krijgt in deze context regelmatig solorollen toebedeeld. Op het operapodium was ze te zien als hoofdrolvertolkster in Karel Miry’s Bouchard d’Avesnes en in Mozarts Die Entführung aus dem Serail (beide producties van Lyrica Gent). Recent zong ze Die Köningin der Nacht/Die Zauberflöte (CloseOpera) en de rol van Nadia in Léhars La veuve joyeuse met het Brussels Philharmonic o.l.v. Hervé Niquet (Flagey/Concertgebouw Brugge). Jolien is daarnaast een veelgevraagde concertzangeres met optredens in binnen- en buitenland

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 19/04/2022 om 10u + 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • vr 15 en za 16/04/2022 om 20u
  • om 15u

 

KG Rabot, Vlotstraat 22, Gent