KIOSK

Een pleidooi voor zelfmoord

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe. In samenwerking met De Grote Post

16+ // 5de en 6de jaar


“Een pleidooi voor zelfmoord”, zei ze.
“Wat?”, vroeg hij.
“Een Pleidooi voor Zelfmoord, dat is de titel.”
“Wilt gij volk in de zaal?”.

“Ja. Veel volk.”, zei ze.
“Niemand wil Een Pleidooi voor Zelfmoord zien!”
“In België plegen drie mensen per dag zelfmoord.
Wereldwijd zijn het er drie per seconde.
Meer mannen dan vrouwen. Het is taboe.”
“Taboes horen in de taboesfeer. Niet in een titel.”
Hij sloot zijn oren en zij stapte het podium op.

Een Pleidooi voor Zelfmoord gaat over een jonge vrouw die ongelooflijk graag wil kunnen leven en tegelijk continu in dialoog is met de gedachte aan de zelfgekozen dood.

Jozefien Mombaerts over de voorstelling – lees het volledige interview op kopergietery.be :
“De titel is heftig, maar ik heb het gevoel dat er maatschappelijk soms ‘een pleidooi voor zelfmoord’ wordt gehouden. Door de maatschappij waarin we leven, doordat het onderwerp of onder de mat geschoven wordt of als abnormaal wordt weggezet, door de oordelen. Ik wil het net bespreekbaar maken.”

——————–

TEKST EN SPEL Jozefien Mombaerts MUZIEK Joeri Cnapelinckx DRAMATURGIE Cindy Godefroi SCENOGRAFIE Veva Van Sloun KOSTUUM Marij de Brabandere LICHT Jeroen Doise  GELUID Jonas De Wulf, Saul Mombaerts  TECHNIEK Jonas De Wulf, Sebastien Van Huffel PRODUCTIELEIDING Polien Demeulemeester

BIO Jozefien Mombaerts

Jozefien Mombaerts studeerde in 2018 af als regisseur/docent aan de Toneelacademie Maastricht. Ze werkt als freelance dramaturge, productieassistente en theaterdocent voor verschillende gezelschappen en theaterhuizen. Recent is/was ze verbonden aan KOPERGIETERY, KASK – School of Arts en Laika. O.a. in samenwerking met KOPERGIETERY creëerde en presenteerde ze haar afstudeervoorstelling ‘Europa’. In 2019 richtte Jozefien samen met choreografe Jotka Bauwens en danseres/techniekster Eva Dermul het fijne gloednieuwe collectief TG PONY op.
Jozefien werkt als theatermaakster vanuit een grote intuïtie en onderzoekt in haar zelfgeschreven werk vaak de kwetsbaarheden van de mens op. Ze is gefascineerd door wat verstopt zit, verborgen wordt, wat niet gezegd of waar niet naar (om)gekeken wordt.

BIO Joeri Cnapelinckx

Joeri Cnapelinckx is muzikant/theatermaker. Voor KOPERGIETERY was hij als muzikant/speler te zien in Karandasj en De koningin is verdwenen, waarvoor hij tevens de muziek componeerde. Jaren geleden richtte hij de muziekgroep Kawada op, dat intussen omgedoopt werd tot Sunday Bell Ringers. Verder speelt hij ook bij Tommigun en is samen met Anna Vercammen bezieler van De Anale Fase. Op theater was hij o.a. te zien/horen in Vervelende bus (Hetpaleis en Schippers en Van Gucht), Buiten Dienst (Schippers en Van Gucht) en Loop! (Ulthima Thule en Hetpaleis).

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • woe 19/01/2022 om 10u
  • do 20/01/2022 om 10u + 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • woe 19/01/2022 om 20u
  • za 22/01/2022 om 20u

 

KG Rabot, Vlotstraat 22, Gent