KIOSK

Paling

Een productie van Theater Antigone

16+ // 5de en 6de jaar

Soms fantaseer ik dat mijn vader niet mijn echte vader is. Als kind verzon ik hele scenario’s over hoe mijn vader verongelukt, gevlucht of ontvoerd was en dan vervangen was door een andere man.

Hebt gij daar nog nooit over nagedacht? Eerlijk?

Ik weet wel dat mijn vader mijn vader is maar toch. Het is makkelijker om dat zo te denken. Het zou in ieder geval een hoop verklaren.

Mijn dochter… tja. Dan denk ik dat ik haar begrijp maar dan glipt ze zo weer uit m’n handen.

FLOEP!

Hebt gij nooit getwijfeld? Eerlijk hé.

Soms denk ik daaraan. Dat mijn dochter niet mijn dochter is. Ik weet het wel dat ze mijn dochter is dat weet ik wel. Het is makkelijker om dat zo te denken. Het zou in ieder geval een hoop verklaren.

In de beeldende voorstelling ‘Paling’ vangt theatermaker Michaël Vandewalle de bijzondere soms stuntelige relatie tussen een vader en een dochter. Op tragikomische wijze zoeken de twee toenadering. Vaak zoekend, soms botsend en soms als een vis in het water.

IN DE PERS

*** “Paling trakteert op een eenvoudig, in kleurrijke zinnen geschreven verhaal.” KNACK Focus, E. Van Steenberghe

**** “De toeschouwer blijft anderhalf uur compleet verwonderd op het puntje van zijn stoel zitten.” HET NIEUWSBLAD, M. Degrande

——————–

REGIE Michaël Vandewalle SPEL Joke Emmers, Jos Verbist TEKST Stefanie Claes SCENOGRAFIE Geert Vandewalle LICHTONTWERP Maarten Thorrez GELUIDSONTWERP Niels Vanherpe KOSTUUMS Marij De Brabandere

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • Ma 22/11/2021 om 20u

Scholen welkom in avondvoorstelling als de covid-maatregelen het toelaten. Reservatie aanvraag via info@kopergietery.be

 

KG Rabot, Vlotstraat 22, Gent