KIOSK

Losers Get Lost

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

16+ // 5de en 6de jaar

In deze voorstelling gaan blues, tragische mythes en de falende mens in de mix.

Losers get lost wordt een lofzang op het falen.

Een jamsessie tussen roes en rouw, als tegengif voor onze obsessieve drang naar succes en ons blind geloof in de maakbaarheid van de mens.

Grijp je kans! Realiseer je droom! Alles kan! Vandaag ben je topdokter, morgen al masterchef.

Mislukken is een optie. “Eigen schuld dikke bult, loser!”

De blues en Griekse tragedie stellen daar de kwetsbaarheid van de strompelende en stuntelende mens tegenover. Pats-boem slaan gevoelens van verlies en onvervulbaar verlangen om in lust en levensvreugde. En weer terug.

Of zoals filosoof Alain de Botton het verwoordt: “It would be insane to call Oedipus a loser. He is not a loser, although he has lost.”

“If the river was whiskey and I was a diving duck,

darling, I would dive to the bottom and

I would never come up.

But the sun’s gonna shine on my backdoor someday

and the wind’s gonna rise and blow my blues away.”

– Diving Duck Blues –

——————–

CONCEPT & REGIE Dominique Collet, Matthias Velle OP SCÈNE Johannes Verschaeve, Oriana Mangala, Felix Meyer + één speler TEKSTFRAGMENTEN Peter Verhelst MUZIEK Johannes Verschaeve DECOR ruimtevaarders KOSTUUM & REKWISIETEN Leentje Kerremans

BIO Peter Verhelst

Peter Verhelst is een van de meest gelauwerde auteurs van Vlaanderen. Hij schrijft poëzie, proza en theaterteksten, ook voor jonge lezers. Binnen de podiumkunsten, werkte Verhelst jarenlang voor het Gentse stadstheater NTGent. Het werk van Verhelst leest als een rijkgeschakeerd weefsel van aaneengeregen mythes en sprookjes, waarin enkel door kunst ons verlangen en verdriet hanteerbaar worden. Zijn talloze samenwerkingen met beeldende kunstenaars hebben daar onmiskenbaar een grote invloed op uitgeoefend.

BIO Dominique Collet

Actrice/theatermaakster Dominique Collet is samen met Griet Dobbelaere artistiek coördinator van de Theaterateliers van KOPERGIETERY. Voor KOPERGIETERY creëerde ze o.a. samen met Anna Vercammen de voorstelling ‘Meisjes van Krijt’ en i.s.m. Arsenaal/Lazarus en Hof Van Eede ‘Salon Secret’. Freelance werkt ze voor televisie en diverse andere theatergezelschappen. Dominique schrijft zelf ook theaterteksten en is een gepassioneerd lezer met een voorliefde voor filosofie, geschiedenis en maatschappij.

BIO Matthias Velle

Dramaturg Matthias Velle was voorheen wetenschappelijk medewerker aan de vakgroep letterkunde van UGent, met een zwak voor oude Grieken en postmodern experiment. Zijn eerste stappen als dramaturg zette hij onder de vleugels van schrijver Peter Verhelst. Sindsdien werkt Matthias als dramaturg, scriptschrijver of theatermaker voor diverse theaterhuizen.

BIO Peter Verhelst

Johannes Verschaeve was tot voor kort de prettig gestoorde frontman van de zeer succesvolle Belgische muziekgroep The Van Jets, waarmee hij zowat alle grote podia onveilig maakte. Na de break-up van de band in 2019 gaat hij solo verder als “Johannes Is Zijn Naam” en zet hij de eerste stappen in theater en film.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 1/02/2022 om 10u + 14u
  • woe 2/02/2022 om 10u
  • do 3/02/2022 om 10u + 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • vr 28, za 29 en zo 30/01/2022 om 20u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent