KIOSK

PRESS Play

Een productie van KOPERGIETERY, KGbe en playField

10+ // 1ste en 2de jaar

Zet jezelf aan de controleknop en beslis wat er gebeurt op scène. PRESS Play. neemt je mee in een interactieve voorstelling die speelt met de heerlijke/verraderlijke vrijheid van een virtuele wereld vol verborgen algoritmes.

Beslis zelf wat je wil zien op scène.
Niet datgene wat degene naast jou of degene voor jou kiest.
Jij kan zelf bepalen hoe de wereld op het toneel verandert. Welke kant het verhaal op gaat en wat er gebeurt met de personages.
Publiek wordt speler wordt publiek.

Steeds meer regisseer je zelf je leefwereld.
Op social media bepaal je wat je te zien krijgt en wat niet.
Steeds meer lijken wij allen en de wereld rondom ons ‘maakbaar’.
Dat brengt een vals gevoel van controle met zich mee en vooral een groot gevoel van verantwoordelijkheid: je kan toch zelf kiezen wie je bent? Of lijkt dat alleen maar zo?

Manipuleer je zelf de dingen, of word je gemanipuleerd?

En wat gebeurt er als blijkt dat je niet de enige bent met een afstandsbediening?

Is er ook een pauzeknop?

In PRESS Play. gaan playField en KOPERGIETERY op zoek naar het land achter alle avatars. Naar de verborgen algoritmes die jou stiekem een richting doen kiezen. Tijd voor vurig verzet? Kom en speel mee…

——————–

CONCEPT EN CREATIE playField SPELERS Marthe Schneider en 1 speler

BIO playField

playField. is een kunstcollectief dat bestaat uit Lana Schneider, Tim De Paepe en Marthe Schneider. PlayField. speelt met de traditionele grenzen van theater en vermengt performance, nieuwe media en beeldende kunst in een uniek werkproces. Met wetenschappelijk onderzoek als vertrekpunt zet het collectief thema’s als privacy, big data en de verhouding tussen mens en natuur centraal. De interactieve performances nodigen het publiek uit om mee het podium te betreden en in gezamenlijk gesprek te reflecteren op de eigen leefwereld. Het collectief is bij het grote publiek vooral bekend van hun Big Data Trilogie die doorheen België en Nederland tourde en waarvan de eerste twee delen te zien waren op de tweede editie van Festival Digital (KOPERGIETERY).

BIO Marthe Schneider

Marthe Schneider is theatermaker, schrijver en actrice. In haar werk benadert ze de spanning tussen fictie en realiteit door in haar performances te reflecteren op verschillende mogelijke toekomstperspectieven, wat het publiek aanmoedigt om hun huidige sociale omgeving te herzien. Ze wordt sterk beïnvloed door documentairetheater.

BIO Tim De Paepe

Tim De Paepe is theatermaker, regisseur en informaticus. Als theatermaker gebruikt hij zijn achtergrond in informatica om verscheidene thema’s te bevragen; zoals o.a. de ethiek achter data, de toekomst van technologie en de verbinding tussen mensen in een gedigitaliseerde samenleving. In 2016 won de regisseur de Henriëtte Hustinxprijs, een prijs die wordt uitgereikt aan veelbelovend jong talent.

BIO Lana Schneider

Lana Schneider is theatermaker, scenograaf en beeldend kunstenaar. In haar beeldend werk maakt Schneider gebruik van verschillende media. Na haar studies werkte Schneider mee aan projecten van o.a. Frederic Geurts, Henri Jacobs, doorliep ze een residentie in IJsland en werkte ze samen met choreograaf Radouan Mriziga aan de dansvoorstelling “7”.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 8/03/2022 om 10u + 14u
  • woe 9/03/2022 om 10u
  • do 10/03/2022 om 10u + 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • vr 25 en za 26/02/2022 om 20u
  • zo 27/02/2022 om 15u
  • di 1/03/2022 om 15u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent