KIOSK

A Pair Of Socks

Een productie van vzw PAR HASARD

COPRODUCTIE De Grote Post, Het LAB-Hasselt MET ONDERSTEUNING VAN KOPERGIETERY MET DE STEUN VAN Stad Gent

14+ // 3de en 4de jaar

 

Stel dat je licht en klein bent en iemand tilt je op en zwiert je in het rond.
Stel dat je groot bent en alles kan zien zonder enige moeite.
Stel dat je vader altijd gênante grappen maakt waar je vrienden bij zijn.
Stel dat je altijd voorover gebogen loopt en verliefd bent op de maan.
Stel dat je niet op je laatste woorden kan komen en daardoor iets zegt zoals “schoenveter.”
Stel dat je een sok bent en je je wederhelft kwijt bent.

Theatermakers Laura Vroom en Mira Bryssinck onderzoeken in de voorstelling A pair of socks de rekbaarheid van empathie. Wat is dat nu eigenlijk? Hoe is het om zonder empathisch vermogen te leven? Of juist een teveel aan empathie te voelen? Waar begint de empathie voor een ander en waar stopt die?

Vertrekkend vanuit persoonlijke anekdotes, gaan ze in gesprek met mensen die beroepsmatig geconfronteerd worden met de gevoelens van anderen (bv. hulpverleners, politici, leraren, politieagenten, filosofen, begrafenisondernemers). Welke rol speelt empathie binnen hun beroep en met welke dilemma’s weten ze zich daardoor geconfronteerd als mens? Daarnaast gaan de makers in gesprek met jongeren over wat empathie voor hen betekent.

De uitkomst van deze gesprekken resulteert in een ontroerende en grappige  collagevoorstelling van personages, verhalen en bewegingen.

——————–

CONCEPT, TEKST, SPEL Laura Vroom & Mira Bryssinck AUDIOMONTAGE Marieke De Maré KOSTUUMADVIES Sietske Van Aerde COACHING Arend Pinoy DRAMATURGIE Mieke Versyp TECHNIEK Lennert Boots PRODUCTIELEIDING Fred Libert MET DANK AAN vzw De Bleekweide, Museum Dr. Guislain, vzw Humain

BIO Mira Bryssinck

Mira Bryssinck speelde als kind in de Theaterateliers van KOPERGIETERY en nam de hoofdrol voor haar rekening in de gesmaakte ateliervoorstelling Remember Me (2009). Ze ging Drama studeren aan KASK Gent. Als theatermaakster en auteur tekende ze o.a. voor Glory Box en LETTER (voor Het Gevolg, Turnhout). Haar regiedebuut Utopia zette ze op in Villa Voortman, een Gents dagcentrum voor mensen met een dubbeldiagnose. Als actrice was ze te zien in de tv-reeks Tytgat Chocolat (VRT). Mira heeft een voorliefde voor absurdisme dat zowel verbindt als vervreemdt.

BIO Laura Vroom

Laura Vroom werkt als theatermaakster en actrice voor o.a. de jonge collectieven Kuiperskaai en Ballet Dommage. Samen met Linde Carijn tast ze de grenzen van beeldende kunst, theater en performance af onder de naam Festoen. Ze creëerde o.a. de solo Sauerkraut en de voorstelling Langzaam gleed een berg het dal in. Met een grote liefde voor taal, poëzie en absurde humor, creëert ze minimalistische voorstellingen waarin spel en verbeelding centraal staan.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • do 25/11/2021 om 10u + 14u
  • vrij 26/11/2021 om 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • vr 26 en za 27/11/2021 om 20u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent