KIOSK

Een Pleidooi voor Zelfmoord

een productie van KOPERGIETERY & KGbe

16+ // 3de graad sec.

 

 

“Een pleidooi voor zelfmoord”, zei ze.
“Wat?”, vroeg hij.
“Een Pleidooi voor Zelfmoord, dat is de titel.”
“Wilt gij volk in de zaal?”.

“Ja. Veel volk.”, zei ze.
“Niemand wil Een Pleidooi voor Zelfmoord zien!”
“In België plegen drie mensen per dag zelfmoord.
Wereldwijd zijn het er drie per seconde.
Meer mannen dan vrouwen. Het is taboe.”
“Taboes horen in de taboesfeer. Niet in een titel.”
Hij sloot zijn oren en zij stapte het podium op.

Een Pleidooi voor Zelfmoord gaat over een jonge vrouw die ongelooflijk graag wil kunnen leven en tegelijk continu in dialoog is met de gedachte aan de zelfgekozen dood.

——————–

TEKST & SPEL Jozefien Mombaerts
MUZIEK Joeri Cnapelinckx
SCENOGRAFIE Veva Van Sloun
KOSTUUM Marij de Brabandere
PRODUCTIE KOPERGIETERY & KGbe
IN SAMENWERKING MET De Grote Post

BIO Jozefien Mombaerts

Jozefien Mombaerts studeerde in 2018 af als regisseur/docent aan de Toneelacademie Maastricht. Ze werkt als freelance dramaturge, productieassistente en theaterdocent voor verschillende gezelschappen en theaterhuizen. Recent is/was ze verbonden aan KOPERGIETERY, KASK – School of Arts en Laika. O.a. in samenwerking met KOPERGIETERY creëerde en presenteerde ze haar afstudeervoorstelling ‘Europa’. In 2019 richtte Jozefien samen met choreografe Jotka Bauwens en danseres/techniekster Eva Dermul het fijne gloednieuwe collectief TG PONY op.

Jozefien werkt als theatermaakster vanuit een grote intuïtie en onderzoekt in haar zelfgeschreven werk vaak de kwetsbaarheden van de mens op. Ze is gefascineerd door wat verstopt zit, verborgen wordt, wat niet gezegd wordt of waar niet naar (om)gekeken wordt.  

BIO Joeri Cnapelinckx

Joeri Cnapelinckx is muzikant/theatermaker. Voor KOPERGIETERY was hij als muzikant/speler te zien in Karandasj en De koningin is verdwenen, waarvoor hij tevens de muziek componeerde. Jaren geleden richtte hij de muziekgroep Kawada op, dat intussen omgedoopt werd tot Sunday Bell Ringers. Verder speelt hij ook bij Tommigun en is samen met Anna Vercammen bezieler van De Anale Fase. Op theater was hijo.a. te zien/horen inVervelende bus (Hetpaleis en Schippers en Van Gucht), Buiten Dienst (Schippers en Van Gucht)en Loop! (UlthimaThule en Hetpaleis).

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • ma 09/11/2020 om 10u00 + 14u00
  • di 10/11/2020 om 10u00 + 14u00

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • vr 30 & za 31/10/2020 om 20u00
  • vr 06 & za 07/11/2020 om 20u00

 

KG Rabot, Vlotstraat 22, Gent