KIOSK

Therapie of nie

Een productie van Victoria Deluxe

15+//  2e en 3e graad middelbaar

KOPERGIETERY presenteert alternerend 3 van de 6 solo’s binnen één voorstelling.

Zes jongeren werkten aan een soloperformance, begeleid door zes ervaren makers. Ze vertrekken vanuit de vraag: ‘Therapie of nie?’. Wat betekent mentaal welzijn voor hen? Wat is therapie, wat is therapeutisch? Wat zijn de observaties van hun omgeving? Hoe zien hun toekomstdromen eruit? 

Uit gesprekken met jongeren van De Toekomstacademie (een zelfsturende groep voor en door jongeren binnen Victoria Deluxe) blijkt dat toegang tot de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en tot therapie vaak geen evidentie is. Voor jongeren van kleur en jongeren met een andere etnische achtergrond is dit nog moeilijker: de weg vinden is één zaak, aansluiting vinden bij een therapeut wordt ook vaak als moeilijk ervaren. 

We sloegen de handen in elkaar met verschillende partners om dieper in dit thema te duiken. Met het project Therapie of nie willen we bijdragen aan het onderzoek naar diversiteitssensitiviteit in de GGZ en het thema ook artistiek platform geven. 

————–—–

CONCEPT & SPEL: Azra, Dario De Cono, Seba Abazed, Gabriel Gjonlulaj, Lindsey Ediagbonya, Isabelle Rey | BEGELEIDING: Patricia Kargbo, Barbara Claes, Mira Bryssinck & Fred Libert (collectief Par Hasard), Oliver Roels, Hannah Zaouad, Jarne Van Loon

——————–

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 8/10/2024 om 10u + 14u

 

KOPERGIETERY Rabot, Vlotstraat 22, 9000 Gent