KIOSK

INFINITYFOREVER

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

12+// 1e en 2e graad middelbaar

Na de break-up met haar lief ontdekt Lulu een zwart gat in haar kamer. Het is niet zo groot, maar toch zuigt het alles op en spuwt het dan weer uit. Ze raakt verstrikt in een draaikolk van herinneringen, dromen en verwarrende gevoelens.

Toch moet ze nog steeds opstaan. Ontbijten met haar slaperige alien-vader. Getuige zijn van de dagelijkse horrorshow die haar ‘school’ moet voorstellen. Alles gaat gewoon door, terwijl Lulu lijkt vast te zitten in de tijd.

In ‘INFINITY FOREVER’ onderzoeken Mats Vandroogenbroeck, Jonas Baeke en Maria Magdalena de Cort op muzikale wijze het plotse gevoel dat alles verdwenen is, ook al draait de wereld gewoon verder. Maar Lulu kan enkel in de tegengestelde richting bewegen. Ze ziet alles opnieuw en opnieuw en opnieuw voorbijflitsen: de verwarde blik in de ogen van haar ex, het ontstaan van het heelal en alle woorden die ze nog tegen hem had willen zeggen.

Mats en Jonas, makers van de geprezen theatervoorstelling ‘Bambiraptor’, experimenteren in deze nieuwe voorstelling samen met Maria Magdalena opnieuw met taal en beeld. Ze proberen vat te krijgen op het moment waarop woorden tekortschieten om een veel te groot gevoel te beschrijven: een gebroken hart.

——————–

CONCEPT: Jonas Baeke, Mats Vandroogenbroeck | TEKST/SPEL: Jonas Baeke, Mats Vandroogenbroeck, Maria Magdalena de Cort | EINDREGIE: Simon D’Huyvetter | MUZIEK: Elisabeth Klinck | KOSTUUM: Leentje Kerremans | SCHILDER: Emiel Rambeaux Vandekerckhove

——————–

Jonas Baeke studeerde in 2022 af als acteur/theatermaker aan KASK School of Arts Gent. Zijn afstudeervoorstelling ‘Pinokkio’, gecreëerd met Jef Hellemans, werd geselecteerd voor TAZ en Shortwood. Jonas nam jarenlang deel aan de Theaterateliers van KOPERGIETERY en was er te zien in de voorstelling ‘Fun Loving Humans’. In 2021 creëerde hij met Mats Vandroogenbroeck ‘Bambiraptor’ voor het huis. Jonas won de creatiebeurs van TAZ en Sabam waarmee hij in oktober 2023 de familievoorstelling ‘Mr. Beam’ creëerde, samen met Lucas Van Der Vegt.

Maria Magdalena de Cort is actrice, schrijver en theatermaker, in 2023 voltooide ze haar Master in het Drama aan het KASK.  Ze is oprichtend lid van het feministische Magdalena Collectief. Tijdens haar studies werkte ze reeds mee aan producties van Ontroerend Goed en Kloppend Hert/Fabuleus. Ze schrijft ook poëzie in het kader van het technopoëzieproject Moenen & Mariken. Sinds eind 2023 is ze deel van het Oostende schrijverscollectief De Letteristen en ook woordambassadeur van Oostende. Ze heeft een hart voor elektronische muziek, feministische literatuur en onbetrouwbare vertellers.

Mats Vandroogenbroeck studeerde in 2019 af aan de opleiding drama aan KASK School of Arts Gent. Voor ‘Through the Looking-Glass (and what we found there)’ ontving hij samen met Timo Sterckx en Nona Demey Gal- lagher de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2019. Samen vormt het drietal sinds 2019 het theatercollectief Krapp, waarmee ze recent ‘Weird Tales’ en ‘De Duivels’ creëerden. Voor KOPERGIETERY maakte hij ‘Bambiraptor’ (samen met Jonas Baeke) en speelde hij mee in ‘Fun Loving Humans’ en ‘Shakira & Chikara’.

Elisabeth Klinck is violiste, componiste en performer met een achtergrond in elektroakoestische compositie en theater. Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en aan de Academie voor Muziek en Drama in Göteborg. Haar debuutalbum ‘Picture a Frame’ verscheen op het Zwitserse Label Hallow Ground. Elisabeth speelde o.a. in STUK, 404, BRDCST festival, Ruiskamer. Als performer/componiste werkt ze samen met verschillende artiesten en organisaties als o.a. Miet Warlop (‘One Song’), Ben Bertrand, Lieselot Siddiki, OffOff Film en Benjamin Abel Meirhaeghe.

Emiel Astrid Rambeaux Vandekerckhove is performatief schilder en studeerde aan LUCA School of Arts. Emiel schildert en tekent zich een weg door vele samenwerkingen binnen en buiten de kunsten met bevriende makers. Zo is dit zijn vijfde project als theaterschilder voor Jonas en/of Mats. Naast tekenen en schilderen, organiseert Emiel met festival ‘Mundi presenteert:’ avonden met werk door jonge makers/kunstenaars in Tinnenpot.

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 14/01/2025 om 10u + 14u

 

Cultuurhuis Merelbeke, Driekoningenplein 15, 9820 Merelbeke