KIOSK

SET-UP

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

Mix 6+ tot 16+// 1e, 2e en 3e graad lager – 1e en 2e graad middelbaar

Zet je schrap voor een spannende locatievoorstelling waar jouw inbreng ten zeerste telt. Meer nog: zonder jouw inbreng, wordt het einde niet bereikt. 

Niemand is zo slim alleen, als iedereen samen.
Een waarheid als een koe.
Maar een koe is wel een kuddedier.
En is volgzaam toekijken de te volgen weg?
Wie neemt dan wie te grazen?
Ben je samen sterk, of eerder iedereen te slim af?
Volg je het vooropgezette plan of verander je de koers? 

Het verrassende ‘Set-Up’ combineert circus, acrobatie, parcours, theater en scenografie tot een totaalbeleving voor families. In ‘Set-Up’ hoef je niet stil te zitten (maar het mag), hoef je niet enkel te kijken (maar het kan) of hoef je niet te zwijgen (of toch niet altijd). In ‘Set-Up’ ben jij, samen met de ander, aan zet. 

Voor deze nieuwe voorstelling tekenen theatermaker Michiel Soete en scenograaf GIO, bedenkers van familie-bricoleerpark ‘Park Katrol’ (KOPERGIETERY & Bolwerk), circusartiesten Ward Mortier & Thomas Decaesstecker (samen Be Flat) en actrice Patricia Kargbo. 

—————–

CONCEPT, SPEL & REGIE: Thomas Decaesstecker, Patricia Kargbo, Ward Mortier, Michiel Soete, GIO
PRODUCTIE: KOPERGIETERY, KGbe en MiraMiro MET DE STEUN VAN de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

——————–

Michiel Soete studeerde als theatermaker af aan het RITCS en werkt de afgelopen jaren als maker, speler, decor- of lichtontwerper voor o.a. Theater Antigone (Corta Rica), Laika (Aromagic, Piknik Horrifik), Kaaitheater (Capsaikin), Villanella (Mieren slapen nooit), Jozef Wouters en Nele Vereecken. In 2018 creëerde hij voor KOPERGIETERY ‘Park Katrol’ met Giovani Vanhoenacker en Bolwerk. Een jaar later speelde hij mee in de beeldende kleutervoorstelling ‘plastiekBERTRAND’ en vorig seizoen tekende hij voor het decorontwerp voor ‘De Bleke Baron’. 

Decorontwerper Giovani Vanhoenacker (GIO) startte in 2000 als decorbouwer voor Theater Antigone (Kortrijk) en maakte decorontwerpen voor o.a. ‘Woestzoekers’, ‘Corta Rica’, ‘Tribunaal’ en ‘Hola que tal’. Hij werd ook gewillig gevraagd door o.a. KOPERGIETERY (‘Mémé de Peetmoeder’), Lazarus (‘De Idioot’), Muziektheater LOD (‘Moby Dick’), Tutti Fratelli (‘Bloemen voor een autist’) en NTGent. Voor KOPERGIETERY bedacht en realiseerde hij in 2018 samen met Bolwerk ‘Park Katrol’,  een heus bricoleerpark voor families. In 2023 tekende hij voor de scenografie van de familie-opera ‘KRUISTOCHT’ (coprod. Opera Ballet Vlaanderen). Naast zijn vele scenografisch werk, is GIO tevens interieurvormgever en beeldend kunstenaar. 

Be Flat is een Gents circusgezelschap opgericht door Ward Mortier en Thomas Decaesstecker. Samen vinden ze hun bron van creativiteit in het combineren van acrobatisch circus met urban-sports, dans en muziek met de openbare ruimte als hun speeltuin. Recente projecten/voorstellingen zijn ‘Double You’, ‘Living’, ‘Ludo & Arsène’ en ‘Follow me’. 

Patricia Kargbo studeerde drama aan het RITCS en speelt voor diverse theatergezelschappen zoals Cie Cecilia, waar ze in de artistieke kern zit (‘Bagger’, ‘Genesis’), Arsenaal/Lazarus (‘Misdaad en straf’), Antigone (‘Métisse’) en Camping Sunset (‘Ten Oorlog III’). Ze is mede-oprichter van het jonge theatercollectief Atelier GLIP, waarmee ze de voorstelling ‘Nachtdieren’ maakte. In de gesmaakte tv-serie ‘Chantal’ (VRT) was ze te zien als Felke Debruyne. 

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 5/11/2024 om 10u + 14u
  • woe 6/11/2024 om 10u
  • do 7/11/2024 om 10u + 14u

 

Locatie: Arsenaalsite, 9050 Gentbrugge