KIOSK

Club Toulouse

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

15+ // 2e en 3e graad middelbaar

 

 

Geïnspireerd op het werk en leven van Toulouse-Lautrec, de befaamde Franse tekenaar/kunstschilder die het Parijse nachtleven op doek vastlegde, duiken Roman Van Houtven en Marieke Dermul onder in het achterland van fashion, nightlife en de emotionele honger van jonge mensen.

Club Toulouse…
een club waar de backstage meer verhalen vertelt dan de frontstage.
een club waar zelfs de lelijkste woorden sexy klinken.
een club waar ducttape en naaldhakken mensen rechtop houden,
omdat ze zonder opsmuk misschien wel uit elkaar vallen.

Club Toulouse…
een hoogst beweeglijke, visuele voorstelling die antwoorden tracht te vinden op met-goud-en-glitter-overdekte-stereotiepe-extravagante-genderfluïde-hokjesdenkende-profilerende-prangende-statussymboolgerelateerde-vragen.

Durf jij te tonen wie je écht bent?

——————–

CONCEPT, REGIE Marieke Dermul, Roman Van Houtven SPEL: Gytha Parmentier, Roman Van Houtven
COACH: Randi De Vlieghe KOSTUUMS: Ellada Damianou

——————–

Roman Van Houtven is danser, performer, theatermaker en dansdocent. Hij studeerde in 2014 af aan P.A.R.T.S., de dansschool o.l.v. Anne Teresa De Keersmaeker, waar hij als choreograaf, docent en educatief medewerker betrokken blijft. Hij danste in Un Sacre du Printemps (Daniel Linehan/Hiatus) en werkte als danser/choreograaf voor BRONKS/De Munt (It’s Frankenstein, Stupid!). Sinds 2016 speelt hij in het internationaal geroemde Us/Them (BRONKS). In 2017 werd hij genomineerd voor de BILL-Award. Recent speelt hij mee in de theatermonoloog Razen (Theater A tot Z) en is hij actief als choreograaf bij Dance X Performance (Rosas Education).  In zijn eigen werk gaat hij op zoek naar hoe tekst en beweging harmonieus samengaan. Naar hoe een beweging soms meer zegt dan 1000 woorden en hoe een sterke zin een choreografie kracht kan bijzetten.

Gytha Parmentier rondde in 2014 haar opleiding Drama aan KASK School of Arts Gent af. Sindsdien is ze overwegend in het theater te zien. Met ‘Wij/Zij’ en ‘Show’ (BRONKS/regie: Carly Wijs) reisde ze de wereld rond en won o.a. de Vertebra Award voor Beste Actrice (Fringe Festival). Ze werkt voor diverse gezelschappen, waaronder Ontroerend Goed, fABULEUS, Laika (recent speelt ze in ‘Lucht’) en playField. Daarnaast speelde ze in de tv-series als ‘De Infiltrant’, ‘Vermist’ en ‘De Ridder’. Zowel op als naast het scherm danst Gytha veel. In 2016 startte ze het Twerk-collectief ‘Tw*rkshop’. Ze danst tevens bij ‘t Schoon Vertier (cabaret) en ontwikkelde zich in hedendaagse dans door workshops en performances bij Les Ballets C de la B.

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • za 30/11/2024 om 20u

Voor deze voorstelling zijn er geen schoolvoorstellingen gepland, maar de vrije voorstelling is ook toegankelijk voor scholen.

 

CAMPO Nieuwpoort, Nieuwpoort 31-35, 9000 Gent