KIOSK

sea of love (voorheen Zeemeermin)

Een productie van Theater Stap & frieda

16+ // 3e graad

In ‘sea of love’ peilen frieda en Theater Stap naar de diepte van de melancholie. De meerminnen, heksen en prinsen die ze vertolken, verdwalen in onderzeese leegte. Hun verlangen is een afgrond. Wat ze willen, zinkt steeds dieper. Hoe kunnen ze vermijden te verdwijnen in het bodemloze verdriet van water. Ze zoeken naar de vonk die een storm kan doen ontstaan, of vuurwerk, of euforisch zingen en dansen. Bestaat er een vitale melancholie die opstijgt en niet ondergaat? 

Niet de onvervulbaarheid, maar het verlangen zélf is de kern van haar pijn – een pijn die zo onhanteerbaar, zo onuitdruk-baar wordt dat hij alleen nog kan worden omgezet in lachen, in dansen – in tekenen die net zo goed op de afwezigheid van pijn konden wijzen, op het tegendeel van pijn, op geluk en uitbundige vreugde. 

(Patricia De Martelaere – essay over ‘De Kleine Zeemeermin’) 

Theater Stap is een theatergezelschap uit Turnhout dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale beperking centraal staan. KOPERGIETERY presenteert reeds jaren hun werk en ondersteunde vorig seizoen de voorstelling ‘Mise en Place’, waarvoor compagnie barbarie hun artistieke partner was.
frieda verzamelt het artistieke werk van theatermakers/kunstenaars Eva Binon, Nikè Moens, Jan Palinckx en Patrick Vervueren. Voor het eerst in tien jaar zullen alle vier de leden van het collectief weer samen een artistiek project uitwerken.

——————–

VAN EN MET Eva Binon, Nikè Moens, Jan Palinckx, Patrick Vervueren, Guy Dirken, Daan Hutten, Hazina Kenis, Els Laenen, Tanne Lemmens, Jelle Palmaerts, Bram Vaneeckhaute LICHTONTWERP Lucas Van Haesbroeck 

 

VRIJE VOORSTELLING

  • vrij 13/01/2023 om 20u

Indien u naar een vrije voorstelling wenst te komen met uw klas, gelieve contact op te nemen met info@kopergietery.be.

 

CAMPO Nieuwpoort, Nieuwpoort 31-35, Gent