KIOSK

Club Toulouse

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

16+// 4e middelbaar en 3e graad

Geïnspireerd op het werk en leven van Toulouse-Lautrec, de befaamde Franse tekenaar/kunstschilder die het Parijse nachtleven op doek vastlegde, duiken we met Club Toulouse onder in het achterland van fashion, nightlife en de emotionele honger van jonge mensen.

Club Toulouse…
een club waar de backstage meer verhalen vertelt dan de frontstage.
een club waar zelfs de lelijkste woorden sexy klinken.
een club waar ducttape en naaldhakken mensen rechtop houden,
omdat ze zonder opsmuk misschien wel uit elkaar vallen.

Club Toulouse…
een hoogst beweeglijke, visuele voorstelling die antwoorden tracht te vinden op met-goud-en-glitter-overdekte-stereotiepe-extravagante-genderfluïde-hokjesdenkende-profilerende-prangende-statussymboolgerelateerde-vragen.

Durf jij te tonen wie je écht bent?

IN DE PERS

“Club Toulouse is krachtig, kwetsbaar en bijzonder broeierig, met een overtuigende Roman Van Houtven en Gytha Parmentier op het podium.” HET NIEUWSBLAD, Guy Van Vliet.

——————–

CONCEPT, REGIE Marieke Dermul, Roman Van Houtven SPEL Gytha Parmentier, Roman Van Houtven COACH Randi De Vlieghe KOSTUUMS Ellada Damianou MUZIEKBIJDRAGE Joeri Cnapelinckx LICHT Jeroen Doise KLANK Jonas De Wulf TECHNIEK Koen Demeyere, Jonas De Wulf, Sebastien Van Huffel REISTECHNIEK Jonas De Wulf, Tim Oelbrandt PRODUCTIELEIDING Gielke Smet DEZE PRODUCTIE KWAM TOT STAND MET de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

BIO Roman Van Houtven

Roman Van Houtven is danser, choreograaf, acteur en theatermaker. Hij studeerde in 2014 af aan P.A.R.T.S., de dansschool o.l.v. Anne Teresa De Keersmaeker, waarna hij bij Rosas Educatie betrokken bleef als dansdocent en educatief medewerker. Hij danste in Un Sacre du Printemps (Daniel Linehan/Hiatus) en werkte als choreograaf voor BRONKS/De Munt (It’s Frankenstein, Stupid!) en de Kunsthumaniora Brussel (When the rain begins to fall.). Sinds 2016 speelt hij in het internationaal geroemde Us/Them (BRONKS). In 2017 werd hij genomineerd voor de BILL-Award. Recent speelde hij de theatermonoloog Razen (Theater A tot Z) en was hij actief als choreograaf bij Dance X Performance (Rosas Education). In zijn eigen werk gaat hij op zoek naar hoe tekst en beweging harmonieus samengaan. Naar hoe een beweging soms meer zegt dan 1000 woorden en hoe een sterke zin een choreografie kracht kan bijzetten.

BIO Marieke Dermul

Marieke Dermul is theatermaakster en multidisciplinair performer. Ze studeerde in 2014 af aan de Theaterschool van Amsterdam. Ze speelde o.a. voor HetPaleis, Maas theater & Dans, fABULEUS en Frascati. Voor haar eigen voorstelling European Citizen Popsong toerde ze internationaal en werd ze op het Edinburgh Fringe Festival in 2018 genomineerd voor de Filipa Bragança Award voor beste vrouwelijke solo performance. In haar eigen multidisciplinair werk – vaak met een flinke scheut popmuziek – speelt Dermul graag met de grens tussen docu en fictie. Naast theatermaker is ze ook singer-songwriter en DJ (o.a. in Concertzaal Vooruit, Unicorn Festival, …), waarvoor ze zich al eens een nachtelijk alter ego durft aanmeten.

BIO Gytha Parmentier

Gytha Parmentier rondde in 2014 haar opleiding Drama aan KASK School of Arts Gent af. Sindsdien is ze overwegend in het theater te zien. Met Wij/Zij en Show (BRONKS/regie: Carly Wijs) reisde ze de wereld rond en won o.a. de Vertebra Award voor Beste Actrice (Fringe Festival). Ze werkt voor diverse gezelschappen, waaronder Ontroerend Goed, fABULEUS, Laika en playField. Daarnaast speelde ze in de tv-series De Infiltrant, Vermist en De Ridder. Zowel op als naast het scherm danst Gytha veel. In 2016 startte ze het Twerk-collectief ‘Tw*rkshop’. Ze danst tevens bij ‘t Schoon Vertier (cabaret) en ontwikkelde zich in hedendaagse dans door workshops en performances bij Les Ballets C de la B.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • do 16 en vrij 17/03/2023 om 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • do 16 en 17/03/2023 om 20u

Indien u naar een vrije voorstelling wenst te komen met uw klas, gelieve contact op te nemen met info@kopergietery.be.

 

CAMPO Nieuwpoort, Nieuwpoort 31-35, Gent