KIOSK

SHE

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

14+// 2e graad

In SHE kruipt actrice/zangeres Laurence Roothooft in de huid van talloze vrouwen die haar ten diepste beroeren. Samen met regisseur Suze Milius drijft ze haar drang om te transformeren tot het uiterste.

Laurence weet basically niet zeker of ze als het juiste personage door het leven gaat.
Hoeveel rollen kan je spelen in je leven?
Wat als je de mensen naar wie je heel hard opkijkt, nu eens speelt.
Kan je ze dan ook gewoon ‘zijn’?

Laurence als alter ego van Cardi B, Angela Merkel, mama Jacqueline, Oprah, Cindy Sherman, haar betovergrootmoeder of Grace Jones?

SHE is geen gewone theatermonoloog.
SHE is wervelend, muzikaal en dressed however she wants.
SHE is onvergetelijk en oogverblindend.
SHE beweegt en is hoogstwaarschijnlijk a bit TOO much.

 

——————–

CONCEPT & REGIE Laurence Roothooft & Suze Milius OP SCÈNE Laurence Roothooft MUZIEK Jasper Segers KOSTUUM Johanna Trudzinski LICHTONTWERP Sander Salden PRODUCTIE KOPERGIETERY & KGbe MET DE STEUN VAN de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid. 

BIO Laurence Roothooft

Actrice en zangeres Laurence Roothooft studeerde in 2011 af aan de Toneelacademie Maastricht, en volgde een jaar de Rotterdamse Dansacademie. Sindsdien werkt ze met uiteenlopende makers en regisseurs waaronder Kyoko Scholliers (voor ‘BOY’ van Opera Ballet Vlaanderen), Suze Milius (House Crying Yellow Tears), Randi De Vlieghe, Bart Meuleman (voor ‘Hedda Galber’ van Toneelhuis), Johan Heldenbergh (‘Giovanni’ van Cie Cecilia) en Jan Sobrie/Johan De Smet (‘Mémé de Peetmoeder’ van KOPERGIETERY). Op televisie is/was ze te zien in o.a. Glad ijs, Marsman, Gent West, WTfock en Black Out. Samen met haar partner Tom Pintens vormt ze de Engelstalige band ELDERS.

BIO Suze Milius

Theatermaker Suze Milius studeerde aan Acting International in Parijs en volgde de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze werkt/e als regisseur bij verschillende Belgische en Nederlandse theatergezelschappen waaronder hetpaleis (‘Familie Grrr’), Het Zuidelijk Toneel, Laika (‘Stuck’), Het Nieuwstedelijk en Orkater. Samen met Stefan Jakiela vormt ze het Brussels kunstenhuis House Crying Yellow Tears waarmee ze o.a. de voorstellingen EXHIBIT, HUIS, Zwischen en TALK SHOW produceerden. Ze won in 2018 de Erik Vos-prijs, een prijs voor bijzondere aanstormende theatermakers.

BIO Jasper Segers

Jasper Segers is muzikant, producer, mixer en actief bij Jaguar Jaguar en Sylvie Kreusch. Daarnaast werkt hij mee achter de schermen bij uiteenlopende projecten als geluidstovenaar. Met zijn solo-project Jacobin won hij in 2019 de ‘Theater Aan Zee Jongmuziekprijs’.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 4/10/2022 om 10u + 14u
  • woe 5/10/2022 om 10u
  • do 6/10/2022 om 10u + 14u

VRIJE VOORSTELLING

  • vr 30/09/2022, za 1 en zo 2/10/2022 om 20u

Indien u naar een vrije voorstelling wenst te komen met uw klas, gelieve contact op te nemen met info@kopergietery.be.

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent