KIOSK

Losers get Lost

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

16+ // 3e graad

Losers get Lost is een lofzang op het falen,
want lang niet iedereen die verloren loopt, is een verliezer.
Een muzikale en verbale jamsessie tussen roes en rouw, als tegengif voor onze obsessieve drang naar succes en ons blinde geloof in de maakbaarheid van onszelf.

Grijp je kans! Pak de flosh! Yes we can! Vandaag ben je topdokter, morgen masterchef. Maar wat als succes niet binnen handbereik ligt?

Geïnspireerd door de blues en Griekse mythes bezingen de makers de strevende en strompelde mens.

Filosoof Alain de Botton verwoordt het zo: “It would be insane to call Oedipus a loser. He is not a loser, although he has lost.”

IN DE PERS

“De link tussen de Grieken en blueslegendes als Robert Johnson is nog niet zo gek gevonden. Allebei wisten ze een goeie tragedie naar waarde te schatten, en hielden ze van de spanning die veroorzaakt wordt wanneer elke keuze die je maakt je verder wegdrijft van wat je wil.” DE STANDAARD, N. De Leu

——————–

CONCEPT Dominique Collet, Matthias Velle REGIE Matthias Velle, Sara De Bosschere ARTISTIEK ADVIES Johan De Smet SPEL Colette Goossens, Oriana Mangala Ikomo Wanga, Johannes Verschaeve, Ferre Vuye MUZIEK Johannes Verschaeve TEKSTFRAGMENTEN Peter Verhelst DECOR & SCENOGRAFIE ruimtevaarders KOSTUUM & REKWISIETEN Cecile De Mul, Rachid Laachir, Katrien Baetslé LICHT Jeroen Doise KLANK Jonas De Wulf UITVOERING DECOR Jonas De Wulf, Sam Declerq, Koen Demeyere PRODUCTIEMANAGEMENT Gielke Smet MET DE STEUN VAN de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

BIO Johan De Smet

Johan De Smet is sinds 2003 artistiek leider van het Gentse creatiehuis voor jong publiek KOPERGIETERY, waarvoor hij ook geregeld voorstellingen maakt. Als theatermaker creëerde hij de laatste jaren o.a. ‘De geschiedenis van de wereld aan de hand van banaliteiten’ (samen met Titus De Voogdt), ‘Mémé de Peetmoeder’ (samen met Jan Sobrie) en ‘Shakira & Chikara’. In 2019 maakte hij samen met regisseur Sara Ostertag en componist Frederik Neyrinck de muzikaal-filmische beleving ‘Homo Deus Frankenstein’. Zijn voorstellingen worden gekenmerkt door een intensief gebruik van live muziek, video en/of dans. Als theatermaker legt hij een belangrijke focus op eigentijdse thema’s gecombineerd met een grote interesse in de leefwereld van kinderen en jongeren. 
In 2017 ontving Johan de ASSITEJ Award for Artistic Excellence, een prestigieuze prijs die driejaarlijks wordt uitgereikt aan mensen die  opmerkelijke prestaties leveren binnen het kinder- en jeugdtheater.

BIO Dominique Collet

Actrice/theatermaakster Dominique Collet is samen met Griet Dobbelaere artistiek coördinator van de Theaterateliers van KOPERGIETERY. Voor KOPERGIETERY creëerde ze o.a. samen met Anna Vercammen Meisjes van Krijt en i.s.m. Arsenaal/Lazarus en Hof Van Eede Salon Secret. Als freelance actrice/theatermaakster werkt ze voor televisie en voor diverse gezelschappen, waaronder Arsenaal/Lazarus, Ultima Thule en TG Vagevuur. Dominique schrijft zelf ook theaterteksten en is een gepassioneerd lezer met een voorliefde voor filosofie, geschiedenis en maatschappij.

BIO Matthias Velle

Dramaturg Matthias Velle was voorheen wetenschappelijk medewerker aan de vakgroep letterkunde van UGent, met een zwak voor oude Grieken en postmodern experiment. Zijn eerste stapjes als dramaturg zette hij onder de Icarusvleugels van auteur-regisseur Peter Verhelst (Julius Caesar). Sindsdien spreidde Velle zijn eigen vleugels uit, als dramaturg, scriptschrijver of theatermaker voor KVS, LOD muziektheater, MOVEDBYMATTER, NTGent, de Roovers, Ruhrtriennale, Theater Malpertuis, Theater Rotterdam en Victoria Deluxe. Bij NTGent, Ruhrtriennale en Theater Rotterdam werkte hij intensief samen met regisseur Johan Simons (Die Fremden, In Europa).

BIO Peter Verhelst

Peter Verhelst is schrijver van poëzie, proza en theaterteksten, ook voor jonge lezers. Denk maar aan De zeer vermoeide man en de vrouw die hartstochtelijk van bonsai hield en het met prijzen overladen Het geheim van de keel van de nachtegaal. Verhelst is een van de meest gelauwerde en gelouterde auteurs van Vlaanderen. Zo ontving hij voor zijn recente rouwroman Voor het vergeten de Ultima voor de Letteren. De jongerenjury van De Grote Poëzieprijs bekroonde zijn laatste dichtbundel ZON “vanwege zijn fantasierijke gedichten over de problemen van liefde en leven vandaag”.

BIO Johannes Verschaeve

Johannes Verschaeve ken je als de prettig gestoorde frontman van The Van Jets, waamee hij zowat alle grote podia onveilig maakte. Na de break-up van de band gaat de Gentse Oostendenaar solo als “Johannes Is Zijn Naam” en zet hij de eerste stappen in theater en film. Zo maakte hij mee de muziek in succesvoorstelling Locke (Cie Cecilia), en werkt hij aan een gitaarsoundtrack voor een Vlaamse  tv-serie.

BIO Oriana Mangala Ikomo Wanga

Oriana Mangala Ikomo Wanga is een Brusselse muzikante/performer. Na haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en het zoeken van haar eigen sound, maakt ze sinds kort muziek onder de naam Oriana Ikomo. Inspiratie haalt ze onder meer uit Jazz, Soul, R&B en elektronische muziek (Solange, Nils Frahm, FKA twigs, James Blake). Als resultaat krijgt ze een unieke dromerige, volle sound die haar soulvolle stem begeleidt.

BIO Colette Goossens

Colette Goossens studeert aan de dramaopleiding van KASK Gent. Ze schrijft haar eigen voorstellingen, waarin ze telkens een spel speelt met de spanning tussen autobiografie en fictie. Recent stond haar intieme en intense monoloog ‘Mijn broer: The walrus’ op TAZ en WildSHoT (Kopergietery).

BIO Ferre Vuye

Ferre Vuye studeert aan de dramaopleiding van KASK School of Arts Gent. Samen met Stan Martens schreef/speelde hij ‘Prelude in de sneeuw’ waarmee ze op Jonge Hartenfestival en Bijloke Wonderland stonden. Hij is tevens medeorganisator van het Toneelscholenfestival, een festival van het afstudeerwerk uit de vier Vlaamse toneelscholen. Ferre is dit seizoen als acteur te zien in de voorstelling ‘Familie Grrr’  van Suzanne Grotenhuis (hetpaleis & De Nwe Tijd).

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • vrij 21/10/2022 om 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • vrij 21/10/2022 om 20u

Indien u naar een vrije voorstelling wenst te komen met uw klas, gelieve contact op te nemen met info@kopergietery.be.

 

CAMPO Nieuwpoort, Nieuwpoort 31-35, Gent