KIOSK

Code ♥

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

Leeftijd: 12 +// 1e en 2e graad middelbaar

Stel: je leeft in 2125. De wereld is bevolkt met mensen en metamensen. Er zijn magrails, neuropads, pods en er is volk op de maan.
Stel: je ouders zijn er plots niet meer. Je staat er alleen voor. Je ademt moeilijker. Mensen die verdwijnen nemen een stukje adem mee.
Stel: je wordt opgevangen door je oom. Hij is baas van de grootste producent van metamensen. Maar je weet niet wie hij is. 

En dan word je verliefd. Al even plots. Een veel te groot gevoel dat niet past in je jonge lijf. Verwarrend ook: want hoe menselijk is het onderwerp van je liefde? 

Het leven blijkt al snel te vol van mensen die er plots niet meer zijn en anderen die er te plots wel zijn.
Is er een uitweg?
Is er ergens nieuwe ademruimte? 

In de immersieve sci-fi liefdesthriller ‘Code ♥’ zie je echte èn virtuele acteurs op scène. ‘Code ♥’ toont een muzikale en visuele verbeelding van de toekomst die gebruik maakt van de laatste nieuwe AI software. 

—————–

SPEL: Brenda Corijn, Kazanga Jonathan Linga, 5 virtuele acteurs |REGIE, CONCEPT EN TEKSTBEWERKING (zeer vrij naar ‘Echo Boy’ van Matt Haig): Stef De Paepe | TECHNOLOGIE EN AI: Jef Raven Van Berckelaer |TECHNISCHE LEIDING: Ilja Van Autreve

——————–

Stef De Paepe is theater- en audiomaker, acteur, toneelschrijver en scenarist voor televisie en hoorspelen. Van 2007 tot 2010 was hij artistiek leider van de audiofilms van Het Geluidshuis. Hij was bijna 10 jaar verbonden aan het multimediale performancegezelschap CREW, waar hij optrad als regisseur en acteur. Tussen 2013 en 2020 was hij artistiek en algemeen directeur van beeldsmederij DE MAAN in Mechelen, dat hij met zijn team uitbouwde tot een middelgroot multimediaal kunstenhuis voor kinderen en jongeren. Hij regisseerde er o.a. ‘Pjotr en de Wolfski’, ‘De tuin van de walvis’, ‘Raya’, ‘Uilskuiken’, ‘Takkeling’ en ‘Kleine Rode Eva’. Hij doceert tevens radio aan het RITCS school of arts (Brussel) en is er ook werkzaam als artistiek onderzoeker. 

Kazanga Jonathan Linga studeerde drama/spel aan het RITCS. Eerder voltooide hij een opleiding cinematografie aan AFDA in Johannesburg, Zuid-Afrika. Hij werkt graag met beweging om bevreemdende, buitengewone personages te creëren. In 2022 stond hij op Theater aan Zee met zijn (afstudeer)monoloog ‘Dog’. Jonathan speelde mee in de podiumvoorstellingen ‘O O O’ (DE MAAN/Jef Van gestel), ‘AAI’ (DE MAAN, met Femke Stallaert, Benjamin Mouchette en Tomas Pevenage) en ‘Fledermaus Forever’ (muziektheater van Les Âmes Perdues & Muziektheater Transparant/Tom Goossens). Daarnaast zingt en maakt hij zijn eigen muziek en soundscapes. 

Brenda Corijn studeerde Dramatische Kunst aan LUCA School of Arts Leuven. Voor haar afstudeerproject in 2023 maakte ze de fysieke voorstelling ‘Arme eenzame dieren’. Ze speelt/de intussen voor o.a. fABULEUS (‘Connie & Zorba’), Het Kwartier (‘Alleman’, ‘MIXTAPE’) en De Nwe Tijd (‘(v)’). Brenda is ook de frontvrouw van de band Ão, een jong muzikaal viertal dat saudade, indie en elektronica mengt.  

Ilja Van Autreve is coördinator van het Medialab en lid van het artistiek team van KOPERGIETERY. Hij cureert er tevens het tweejaarlijkse FESTIVAL DIGITAL; een festival dat de mogelijkheden van technologie, wetenschap en media in de podiumkunsten laat zien. Hij werkte mee als lid van het creatieteam aan ‘PRESS Play’ (KOPERGIETERY & Playfield.), een interactieve podiumproductie waarbij het jonge publiek a.d.h.v. controllers het verloop van de voorstelling bepaalt. 

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 25/03/2025 om 10u + 14u
  • woe 26/03/2025 om 10u
  • do 27/03/2025 om 10u + 14u

 

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • za 22/03/2025 om 20u
  • zo 23/03/2025 om 17u

Voor deze voorstelling zijn ook de vrije voorstellingen toegankelijk voor scholen.
Indien je naar een vrije voorstelling wenst te komen met je klas, gelieve contact op te nemen met info@kopergietery.be.

 

Locatie nog te bepalen