KIOSK

Mr. Beam

Een productie van Jonas Baeke

8+// 2e graad

Geachte Mr. Beam

Graag willen we u meenemen in deze mailing rond de reorganisatie van uw afdeling. Na een assessment van het assessment is een procedurefout op de radar gekomen als gevolg waarvan u zal worden gereïntegreerd in een vernieuwde branch van RRI. HR rekent op uw can-do-mentaliteit om asap een potentieel stappenplan uit te werken.

Met vriendelijke groet

‘Mr. Beam’ is een beeldende familievoorstelling over administratie en werkdruk. In dit saai spektakel wordt Mr. Beam achtervolgd door boosaardige mail-kettingen, raadselachtige zelfevaluatieformulieren en listige doodles. Hij jaagt zich op en raakt steeds verder in de knoop. Wat kan Mr. Beam nog voelen nadat hij zijn laptop heeft dichtgeklapt?

Regisseur Jonas Baeke creëert samen met acteur Lucas van der Vegt en dramaturg Martha Balthazar een speels universum vol taalverwarring, slapstick en eenzaamheid. Volwassenen herkennen deze vreemde wereld, en kinderen komen er eindelijk achter waar hun ouders écht mee bezig zijn op kantoor.

——————–

REGIE/CONCEPT: Jonas Baeke SPEL: Lucas van der Vegt DRAMATURGIE: Martha Balthazar TEKST: Jonas Baeke, Lucas van der Vegt LICHTONTWERP: Gilles Pollak GELUIDSONTWERP: Diederik De Cock KOSTUUM: Vesara Molla ROBOTICA: Jan De Coster

——————–

Jonas Baeke studeerde in 2022 af als acteur/theatermaker aan KASK School of Arts Gent. Zijn afstudeervoorstelling ‘Pinokkio’, gecreëerd met Jef Hellemans, zal zomer 2022 te zien zijn op o.a. TAZ en Shortwood. Jonas nam jarenlang deel aan de Theaterateliers van KOPERGIETERY en was te zien in de voorstelling ‘Fun Loving Humans’. In 2021 creëerde hij voor KOPERGIETERY samen met Mats Vandroogenbroeck het fel gesmaakte ‘Bambiraptor’ (selectie Het Theaterfestival). In datzelfde jaar volgden met Martha Balthazar ‘Onze mensen’ bij Victoria Deluxe en ‘H@CK the conference’ i.s.m. Larf!, DE Studio en fABULEUS. Samen met Mats Vandroogenbroeck en andere jonge artiesten richtte hij het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark op.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • vrij 15/12/2023 om 14u

  KOPERGIETERY Theaterzaal, Blekerijstraat 50 9000 Gent