KIOSK

De vrouw die zich verslikte in haar ondergoed

Een productie van DE MAAN

6+// 1e, 2e, 3e jaar

Een speelse uitnodiging om samen te kijken naar hoe wij kijken.

Ik zie…
een huis met een gat in de vloer en een waslijn.
Wie woont er in dat gat?
Ik zie een trap met een deur.
Wat zit daarachter?
Ik zie een propje plakband met een touwtje aan.
Wat is dit?
Een wolk?
Een verfrommelde vlag?
Een verloren poedel?

Een verzameling van gevonden voorwerpen ontmoet een verzameling van absurde verhalen.
Greet Jacobs en Salomé Mooij zochten allerlei vergeten spullen bij elkaar en bouwden er landschappen mee. Deze werden getoond aan kinderen over heel Vlaanderen en zij probeerden de wereldjes te benoemen en er verhalen bij te verzinnen. De opgenomen stemmen versmolten tot een compositie die niemand onberoerd laat.
Begeleid door het koor van kinderstemmen gaan we op ontdekking langs miniatuurwereldjes en ruimtes waarin niets is wat het lijkt. Het is een reis doorheen het hoofd van kinderen, doorheen hun verhalen en twijfels.
Een poëtische en beeldende voorstelling die zichzelf als een compositie ziet. Een compositie over durven kijken en verbeelden zonder juist of fout.

——————–

VAN: Greet Jacobs en Salomé Mooij
MET: Salomé Mooij en Barbara T’Jonck
SCENOGRAFIE: Greet Jacobs, Salomé Mooij, Katinka Heremans en Paul Contryn
MUZIEK: Benjamin Boutreur en Jonas Van den Bossche
EINDREGIE: Simon D’Huyvetter
PRODUCTIE: DE MAAN IN COPRODUCTIE MET Perpodium
MET DE STEUN VAN: de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid.

——————–

De afgelopen jaren creëerde en speelde Greet Jacobs in verschillende producties van DE MAAN (‘UILSKUIKEN EN TAKKELING’, ‘BONTE NACHT’, ‘RAYA’ en ‘PLANEET NIVANIR’). Sinds 2020 maakt ze deel uit van de artistieke kern van het gezelschap, maar werkt ze verder ook nog met Studio Orka, BRONKS, hetpaleis, Ballet Dommage, Compagnie Cecilia,… Deze productie maakte ze samen met Salomé Mooij, o.a. gekend voor straf beeldend- en figurentheater met haar collectief Dividu en actief als autonome maker binnen het Nieuwe Makerstraject bij o.a. SoAP en De Brakke Grond.
Greet en Salomé vinden elkaar in hun fascinatie voor een beeldend universum waarin bricolage, speelsheid en poëzie hand in hand gaan. Bij het maken van deze voorstelling vertrokken ze vanuit een gezamenlijke goesting om mensen opnieuw te ‘leren’ kijken en verbeelden. Hierbij laten ze beeldende kunst en theater moeiteloos in elkaar schuiven.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • vrij 26/04/2024 om 14u

 

KG Rabot, Vlotstraat 22 9000 Gent