KIOSK

De bleke baron

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

10+// 3e graad

In de onderwaterstaat is de bleke baron de leider.
Hij neemt altijd het laatste hapje en niemand mag hem tegenspreken.
Aan dichters heeft hij een grote hekel, ze bedoelen van alles tussen de regels, in het wit waar niets geschreven staat. Daar voelt de baron zich heel ongemakkelijk bij. Gelukkig zijn Felix & Felka geen dichters. Ze zijn zangers….

‘De bleke baron’ is een muzikale fabel van Anna Vercammen & Joeri Cnapelinckx (‘De koningin is verdwenen’). Over een innige vriendschap tussen twee muzikanten tijdens een bewind dat enkel het nut van het nut inziet en jacht maakt op al wat of wie ze overbodig acht.

#persquote#
“De bleke baron is een muzikaal sprookje dat net zo goed over een dictatuur uit het verleden als over één uit de toekomst zou kunnen gaan, en waar volwassenen en kinderen elk op een andere manier heel veel aan zullen hebben. Laat komen dus, de gedichten, de witregels, de blos en de aarzeling.” **** HET NIEUWSBLAD, M. Degrande

——————–

CONCEPT, CREATIE, SPEL & MUZIEK: Anna Vercammen, Joeri Cnapelinckx
ARTISTIEKE COACH: Joris Van den Brande
SCENOGRAFIE: Michiel Soete
KOSTUUMS: Joke Raes
PRODUCTIE: KOPERGIETERY & KGbe MET DE STEUN VAN de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid

——————–

Anna Vercammen is theatermaakster/muzikante en werkt voor diverse gezelschappen. Voor KOPERGIETERY creëerde ze – samen met Joeri Cnapelinckx en Sabien Clement – de fel gesmaakte familievoorstelling ‘De koningin is verdwenen’ en niet veel later – samen met Dominique Collet – het succesvolle ‘Meisjes van Krijt’. Anna was recent ook te zien in o.a. ‘En braaf zijn!’ en ‘KLAUW!’ (beide Hanneke Paauwe), ‘Alles is opgelost’ (BRONKS & Mambocito Mio), ‘Phaedra’ (Theater Zuidpool) en ‘Verboden toegang’ (Cinderella/Villanella). Samen met Joeri Cnapelinckx heeft ze het kleinschalige Nederlandstalige muziekproject De Anale fase.

Joeri Cnapelinckx is muzikant/componist en acteur. Hij verzorgt de muziek in de KOPERGIETERY-productie ‘Een Pleidooi voor Zelfmoord’ (van Jozefien Mombaerts). Eerder was hij als muzikant/speler verbonden aan ‘Karandasj’ en creëerde hij – samen met Anna Vercammen – ‘De koningin is verdwenen’. Jaren geleden richtte hij de muziekgroep Kawada op, dat later omgedoopt werd tot Sunday Bell Ringers. Verder speelt hij ook bij Tommigun en is hij samen met Anna Vercammen bezieler van muziekgroep De Anale Fase.

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • do 30/11/2023 om 10u + 14u
  • vrij 1/12/2023 om 10u + 14u

 

KOPERGIETERY Theaterzaal, Blekerijstraat 50 9000 Gent