KIOSK

KORROL

Een productie van Grensgeval

4+// 2e, 3e kleuter

Na de succesvolle familievoorstellingen Plock! en murmur maakt Grensgeval KORROL, een nieuwe circusperfomance voor iedereen vanaf vier jaar. KORROL wordt het sluitstuk van het drieluik over kunst en creëren.

In KORROL componeert een acrobatische architect met kilo’s beton de ruimte. Jonas bouwt torens, de torens veranderen in een stad, een verlaten vlakte, een mens. Maar steeds als hij de laatste steen probeert te leggen, blijkt zijn werk onaf. Jonas balanceert vervaarlijk op wankele torens, springt op zijn handen van steen naar steen. Maar wat hij ook probeert: alles blijft zo stijf en stil. Tot hij het beton aantrekt: draaiend op loodzware schoenen orkestreert hij een klein ballet, in een duet met een massieve bal scheert hij rakelings langs zijn publiek. Zijn hele lichaam (ver)bouwt hij. Zelfs als hij bijna bezwijkt onder het gewicht vindt Jonas nog net de vrijheid voor een duet tussen teen en pink.
Wanneer Jonas zijn betonnen hoofd in de handen legt van het publiek worden zij mededrager van zijn creatie. In een wereld van reizend en voelbaar geluid verbouwen ze samen de wereld. Resultaat: bruisend nieuw circus-geluidstheater waar het publiek middenin zit. Met drummende blokken, een versteende acrobaat en dansend beton.

——————–

CONCEPT EN REGIE: Hanne Vandersteene en Mahlu Mertens
DECOR: Architect Lode De Smet Van Damme
SPEL: Jonas Boilinger
GELUIDSCONCEPT: Stijn Dickel (aifoon vzw)
MET STEUN VAN: De Vlaamse overheid, Miramiro, Aifoon vzw, Perplx , Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, C-Takt, CirqEvolution, De Grote Post, Perpodium

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • woe 17/01/2024 om 10u

 

KG Rabot, Vlotstraat 22 9000 Gent