KIOSK

Wezen

Een productie van fABULEUS & Action Zoo Humain/Maxime Waladi 

10+// 3e graad

Theatermaker/acteur Maxime Waladi gaat op zoek naar menselijkheid en hoe we die in de ander dreigen te vergeten. In Wezen trekt een man door het land met een fabelachtige show, opgebouwd rond een uniek, zeldzaam object dat plots een bijzonder meisje blijkt te zijn. Is het beter voor het meisje om door het leven te gaan als een wonder? Of is de man die haar dit aandoet een misdadiger van het ergste soort? 

——————–

TEKST Maxime Waladi  SPEL Maxime Waladi + 1 kind ROBOTONTWERP Jan De Coster DRAMATURGIE Raphaël Vandeweyer COACHING Peter Anthonissen, Chokri Ben Chikha TEKSTCOACHING Ellis Meeusen COCREATIEfABULEUS en Action Zoo Humain (Re:Action) 
COPRODUCTIE Perpodium MET DE STEUN VAN de stad Leuven, de stad Gent, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid 

BIO Maxime Waladi

Maxime Waladi speelt/danst reeds als student bij het Leuvense fABULEUS. Binnen zijn drama-opleiding aan Luca School of Arts (Leuven), loopt hij stage bij het Gentse gezelschap Action Zoo Humain. Hij laat er zich opmerken. Theatermaker Zouzou Ben Chikha wordt compagnon de route en coacht Maxime bij zijn masterproef ‘Le Chicon, dat uiteindelijk als (school)voorstelling doorheen Vlaanderen zal trekken. Sindsdien is Maxime verbonden aan Re:Action, het nieuwe makers-traject van Action Zoo Humain. Recent speelde Maxime bij Het Kwartier (o.a. ‘MIXTAPE’ en ‘The Wetsuitman’) en in ‘Testament van een journalist’ (Action Zoo Humain, regie: Chokri Ben Chikha).

SCHOOLVOORSTELLING

  • vrij 3/03/2023 om 14u

 

Arca Theater, Sint-Widostraat 4, Gent