KIOSK

Bambiraptor

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

8+// 2e en 3e graad

Heeft hier ooit, héél lang geleden,
een dinosaurus rondgelopen?
Waren dino’s eigenlijk gigantische kippen?
Hoe smaakt een prehistorische omelet?
Zijn alle dino’s uitgestorven?
Waar zijn al die dode dino’s gebleven?
Verpulverd tot zand?
Zitten er dinodeeltjes in de zandbak op school?
Tussen mijn tenen?
Tussen mijn tanden?
Zitten er dinodeeltjes in mij?
En ben ik dan ook een dino?

Jonas en Mats sluipen een dolgedraaid kinderhoofd binnen. Ze gaan op zoek naar de alledaagse verwondering die de kleinste kinderen en de grootste filosofen met elkaar delen. Gaandeweg raken ze verstrikt in harige hersenspinsels, veelhoekige denkkaders en onvoorziene gedachtenkronkels.

Bambiraptor, een geestige viering van het kinderhoofd dat niet kan stoppen met doordraaien.

IN DE PERS

“Een uitzonderlijk creatieve en beeldrijke jeugdvoorstelling, waarin spelen met taal een kunst wordt. Een pretentieloze ode aan de fantasie.” **** HET NIEUWSBLAD, M. Degrande

“De voorstelling is sprankelend in taal en beeld, in het strakke ritme tussen beweging en stilstaan bij de dingen. (…) Leve de magie van de fantasie!” THEATERKRANT, T. Devens

——————–

SPEL & CREATIE Jonas Baeke, Mats Vandroogenbroeck COACH/STEM Dounia Mahammed ART DIRECTOR Emiel Astrid Vandekerckhove MUZIEK Elisabeth Klinck FORESTIER Sybren Janssens LICHT Jeroen Doise KLANK Diederik De Cock DECORBOUW & TECHNIEK Jonas de Wulf, Sebastien Van Huffel, Gielke Smet, Koen Demeyere, Bart Vanbellegem, Filip Timmerman PRODUCTIEMANAGER Polien Demeulemeester MET DE STEUN VAN de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

BIO Mats Vandroogenbroeck

Mats Vandroogenbroeck studeerde in 2019 af aan de opleiding drama aan KASK School of Arts Gent. Voor ‘Through the Looking-Glass (and what we found there)’ ontving hij samen met Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2019. Samen vormt het drietal sinds 2019 het theatercollectief Krapp vzw, waarmee ze recent de “hallucinante horrortrip”, aldus de Theaterkrant, ‘Weird Tales’ creëerden. Verder is Mats verbonden aan het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark. Voor KOPERGIETERY speelt hij mee in ‘Fun Loving Humans’ en ‘Shakira & Chikara’.

BIO Jonas Baeke

Jonas Baekestudeert in 2022 af als theatermaker aan KASK School of Arts Gent. Hij nam tot zijn 18e deel aan de Theaterateliers van KOPERGIETERY en speelt mee in de voorstelling ‘Fun Loving Humans’. Samen met Mats en andere jonge artiesten richtte hij het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark op. Zomer 2021 creëerde hij met Martha Balthazar ‘Onze mensen’ (Victoria Deluxe). Samen met diverse andere jonge makers creëerde hij de jongerenvoorstelling ‘HACK’ (De Studio, fABULEUS, Jong Wild, LARF! & WAJOW).

BIO Dounia Mahammed

Dounia Mahammed won met haar eerste solo ‘Salut Copain’ in 2015 de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ. In 2017 overtuigde ze pers en publiek met opnieuw een solo:  ‘w a t e r w a s w a s s e r’, waarbij Alan Van Rompuy op piano improviseerde. Momenteel spelen ze hun nieuwe project ‘GNAB◊RRETN¡’ . Net als Mats en Jonas is ze betrokken bij Zuidpark. Ze schreef het libretto voor ‘Ophelia’, een productie van Inne Goris (i.s.m. LOD, Opera Ballet Vlaanderen & hetpaleis) en creëerde recent ‘Panic & other attacks’ (wp Zimmer). Ze stond als speler in ‘Giants’ van Laurens Aneca, Lucas van der Vegt en Jesse Vandamme, in ‘Wishfull Thinking’ van Simon D’Huyvetter en in ‘Operette’ van Tibaldus.

BIO Emiel Astrid Rambeaux Vandekerckhove

Emiel Astrid Rambeaux Vandekerckhove studeerde recent af als beeldend kunstenaar aan LUCA School of Arts. Hij leerde Jonas kennen in de theaterateliers van KOPERGIETERY. Van jongs af aan tekent hij veel. Deze tekeningen zet hij nu ook om in schilderijen, tatoeages, muurschilderingen en animatiefilm. Daarnaast is hij mede-oprichter van het Astrid collectief, waarmee hij reeds vier jaar lang exposities en performances organiseert.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • woe 21/12/2022 om 10u
  • do 22/12/2022 om 10u en 14u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent