KIOSK

VLECHTLAND

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

5+ // 3e kleuter + 1e graad 

Wanneer papa zijn dochter vertelt dat ze gaan verhuizen wordt ze heel erg boos.
En verdrietig én bang.
Alles in haar dondert en sneeuwt.
Ze stormt het washok in en komt er niet meer uit.

Daar zit ze nu.
Met haar hoofd vol wasdraadknopen.
Tussen de ijskast, de waslijnen, de verhuisdozen, alle vermiste sokken, het strijkijzer en de wasmachine.
Raken de knopen nog ontward?

‘Vlechtland’ is een muzikale dansvoorstelling over dat herkenbare moment wanneer je hoofd ontploft en je niet meer weet wat te doen met alle emoties die eruit willen.

——————–

CONCEPT Jade Derudder & Myrte Vandeweerd VAN Mirek Coutigny, Jade Derudder, Linde de Nijs, Leentje Kerremans, Cas Miltenburg, Myrte Vandeweerd MET Jade Derudder, Cas Miltenburg
DRAMATURGIE
Marie Peeters COMPONIST I.S.M. de Handelsbeurs PRODUCTIE KOPERGIETERY & KGbe MET DE STEUN VAN Sabam for culture en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

BIO Myrte Vandeweerd

Myrte Vandeweerd is naast hedendaagse danseres/performer en choreografe, ook kleuteronderwijzeres. Ze studeert tevens dans- en bewegingstherapie. Myrte speelde in de kindertheatervoorstelling Als alles kan, kan niets kapot (Kopseer), was verbonden aan Duikbootdansje (Jonas Bruyneel) en danst bij Klankennest (gezelschap gericht op werk voor baby’s en jonge peuters o.l.v. Liesbeth Bodyn). Met Inside Out – What I feel is what you get, creëerde ze samen met Vitja Pauwels en Lucas Lebrun haar eerste 14+voorstelling (coproductie CC De Spil).

BIO Jade Derudder

Jade Derudder studeerde dans/choreografie aan de Fontys Dansacademie te Tilburg. Twee jaar Drama-Regie (RITCS) en de lerarenopleiding aan het Conservatorium Antwerpen vervolledigen haar vorming. Jade danste/speelde o.a. in Zoo doen ze de dingen (hetpaleis & fABULEUS), Is this porn? No, this is love (CAMPO, Villanella, Toneelschuur, De Brakke Grond), Meis (Jotka Bauwens) en Cliffdancers (KOPERGIETERY & Tanzhaus nrw). Met haar solo Panic at a lot of other places besides the disco (2018) tackelt ze het onderwerp mentale gezondheid bij jongeren. Jade startte een onderzoekstraject in Het LAB (CC Hasselt) en is tevens verbonden aan de performance-ravebandDaddy Issues’ met violiste Elisabeth Klink.

BIO Mirek Coutigny

Mirek Coutigny behaalde zijn masterdiploma piano bij Daan Vandewalle en studeerde compositie aan het Conservatorium te Gent. Als componist schreef hij muziek voor o.a. CascoPhil, Spectra ensemble, het Lunapark ensemble, The New What Now, Trio Khaldei en G.A.M.E. ensemble. Met zijn collectief ‘Headliner’ cureerde hij drie jaar lang voor het festival Voorwaarts Maart/En Avant Mars. De laatste jaren sleutelde hij aan een eigen klankwereld met elektronische en akoestische instrumenten. Na een eerste plaat werd een live set uitgewerkt met Jonathan Bonny (percussie) en Jolien Deley (cello), waarmee ze in 2019 zowel de publieks- als de juryprijs wonnen binnen het jong talent-concours ‘Verse Vis’ (Festival Leffingeleuren). Zijn tweede plaat ‘The Further We Ventured’ kwam in 2020 uit.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • ma 7, di 8 en do 10/11/2022 om 10u + 14u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent