KIOSK

De bleke baron

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

7+// 2de graad

De bleke baron ziet zo bleek, dat hij niet kan blozen.  

Hij neemt altijd het laatste stukje, ook als de anderen nog niets hebben gehad.  

De bleke baron is de grote leider van de onderwaterstaat.   

U houdt toch van de staat?  

Maakt u zich nuttig?  

Kunt u dat bewijzen?   

U maakt liedjes, zegt u? 

Liedjes maken heeft geen nut.  

Dat is enkel leuk voor de kinderen!  

‘De bleke baron’ is een poëtisch politiek sprookje over twee bevriende muzikanten, Felix en Felka, die zich staande proberen te houden in een bewind dat enkel het nut van het nut inziet en die jacht maakt op al wat ze overbodig of anders acht.   

Anna Vercammen en Joeri Cnapelinckx creëren na ‘De koningin is verdwenen’ opnieuw een gelaagde muzikale kindervoorstelling. 

——————–

CONCEPT & CREATIE Anna Vercammen, Joeri Cnapelinckx SPEL EN MUZIEK Anna Vercammen, Joeri Cnapelinckx ARTISTIEKE COACH Jan Bijvoet SCENOGRAFIE Michiel Soete PRODUCTIE KOPERGIETERY & KGbe

BIO Anna Vercammen

Anna Vercammen is theatermaakster/muzikante en werkt voor diverse gezelschappen. Voor KOPERGIETERY creëerde ze – samen met Joeri Cnapelinckx en Sabien Clement – de fel gesmaakte familievoorstellingDe koningin is verdwenen en niet veel later samen met Dominique Collet het succesvolleMeisjes van Krijt. Eerder speelde ze in de muzikale voorstellingGebroken Dromen(coproductie Mambocito Mio). Anna was recent ook te zien in o.a.En braaf zijn! en KLAUW! (beide Hanneke Paauwe),Alles is opgelost (BRONKS & Mambocito Mio), Phaedra (Theater Zuidpool) enVerboden toegang (Cinderella/Villanella). Samen met Joeri Cnapelinckx heeft ze het kleinschalige Nederlandstalige muziekproject De Anale fase. Seizoen 2021-2022 was ze huiskunstenaar voor Cultuurcentrum Brugge.

BIO Joeri Cnapelinckx

Joeri Cnapelinckx is muzikant/componist en acteur. Hij verzorgt de muziek in de KOPERGIETERY-productie ‘Een Pleidooi voor Zelfmoord’ (van Jozefien Mombaerts). Eerder was hij als muzikant/speler verbonden aan Karandasj en creëerde hij – samen met Anna Vercammen De koningin is verdwenen. Jaren geleden richtte hij de muziekgroep Kawada op, dat later omgedoopt werd tot Sunday Bell Ringers. Verder speelt hij ook bij Tommigun en is hij samen met Anna Vercammen bezieler van muziekgroep De Anale Fase. Op theater was hij o.a. te zien/horen in Vervelende bus (Hetpaleis en Schippers en Van Gucht), Buiten Dienst (Schippers en Van Gucht) en Loop! (Ulthima Thule en hetpaleis).

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 28/02/2023 om 10u + 14u
  • woe 1/03/2023 om 10u
  • do 2/03/2023 om 10u + 14u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent