KIOSK

PlastiekBERTRAND

Een productie van KOPERGIETERY, KGbe en Beeldsmederij DE MAAN

5+ // 3de kleuter/1ste en 2de jaar

Van Tati tot dada…
poëtische punk voor de allerkleinsten.
—————————————————

Bertrand kijkt droevig toe hoe de mensheid in al hun plezier en met veel goede bedoelingen,
de wereld langzaam lijkt om zeep te helpen.

In een massa aan rommel en afgewezen voorwerpen wordt in plastiekBERTRAND op zoek gegaan naar de schoonheid in dit zogenaamde ‘niets’. De kapotte stofzuiger, die lelijke rok, een plastieken zak en zelfs mama’s oude broodrooster…

Wat weggeworpen werd, komt tot leven.
Wat aan de kant geschoven werd, mag weer mee doen.
Wat niet meer mocht bestaan, krijgt terug een ziel.

Kostuumontwerpsters Leentje Kerremans en Valerie Le Roy delen een grote liefde voor de pracht en humor van alledaagse ‘stomme’ dingen. Samen met theatermakers Michiel Soete, Nona Demey Gallagher en muzikant Janko Beckers vissen ze in die zee van ogenschijnlijke prullen naar geheime vermommingen en dubbele levens. Ze komen boven met een uiterst visuele voorstelling.

IN DE PERS

plastiekBERTRAND is niet alleen een schattig figuurtje gehuld in plastic ballen, maar ook het heerlijk absurde theaterdebuut van twee costumières”. DE STANDAARD, F. Tielens

——————–

CONCEPT & CREATIE Leentje Kerremans & Valerie Le Roy SPEL Nona Demey Gallagher & Michiel Soete COACHING Stef De Paepe & Johan De Smet KOSTUUMS Leentje Kerremans, Valerie Le Roy, Elise Goedgezelschap MUZIEK Janko Beckers KLANK Diederik De Cock LICHT Jeroen Doise  TECHNIEK Dominique Defossez, Jonas De Wulf, Sebastien Van Huffel

BIO Valerie Le Roy

Valerie Le Roy studeerde Theaterwetenschappen en Theaterkostuumontwerp. Ze werkt voor film & televisie (o.a. De Patrick, Bevergem, Cargo, Home, Ventoux) en theater (o.a. Theater Antigone, kabinet k, Ontroerend Goed, BRONKS, KOPERGIETERY). Ze won recent de Ensor voor Beste Kostuum voor de film ‘De Patrick’ (Tim Mielants). De Ensors zijn de belangrijkste Belgische filmprijzen.

BIO Leentje Kerremans

Leentje Kerremans behaalde een master in Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucas Gent. De opgedane artistieke ervaring en materialenkennis brengen haar al heel gauw richting kostuumontwerp, waarbij ze een wonderlijke vormentaal combineert met een flinke scheut surrealisme. Naast haar werk voor film en televisie werkt ze als freelance costumière voor theaterhuizen als Laika, KOPERGIETERY, Froefroe, De Vieze Gasten, Antigone, Vooruit en Het Paleis. In 2016 werkte ze samen met Janko Beckers het muzikaal-beeldende project The Golden Tieger uit.

BIO Michiel Soete

Michiel Soete studeerde als theatermaker af aan het RITCS en werkt de afgelopen jaren samen met o.a. Theater Antigone (Corta Rica), Laika (Aromagic, Piknik Horrifik), Kaaitheater (Capsaikin), Villanella (Mieren slapen nooit), Jozef Wouters en Nele Vereecken. Vorig seizoen creëerde hij mee Park Katrol (KOPERGIETERY).

BIO Nona Demey Gallagher

Nona Demey Gallagher studeerde Drama aan het KASK/Conservatorium Gent. Ze speelde onder meer in Loopstation van Ontroerend Goed, in Koor! van Campo/Compagnie De Koe en in Dreaming Not Sleeping van DE Studio. Ze is te zien in haar eigen voorstelling Through the Looking-Glass (and what we found there) met Mats Vandroogenbroeck en Timo Sterckx, winnaar van De Jong Theaterschrijfprijs #TAZ19. Nona creëerde ook E R O T I C A, een voorstelling waarin ze sensuele poëzie van vrouwelijke auteurs omzet in gebarentaal.

BIO Janko Beckers

Janko Beckers is als muzikant autodidact. Hij is multi-instrumentalist, maar speelt voornamelijk gitaar. Janko is verbonden aan diverse muziekbands zoals o.a. zijn eigen band Pigeohn, Manhog, Faces on TV, Mortier (eerder De Ministers van de Noordzee), A Little Bra Band, Krankland en Zee Skirts. Enkele jaren geleden maakte hij met Leentje Kerremans de muzikaal- beeldende voorstelling The Golden Tieger.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • do 9/12/2021 om 10u + 14u
  • vrij 10/12/2021 om 10u + 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • za 11 en zo 12/12/2021 om 15u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent