KIOSK

Bambiraptor

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

8+ // 3de en 4de jaar


Heeft hier ooit, héél lang geleden, een dinosaurus rondgelopen?
Waren dino’s eigenlijk gigantische kippen?
Hoe smaakt een prehistorische omelet?
Zijn alle dino’s uitgestorven, of leeft er nog eentje in de zee?
Waar zijn al die dode dino’s gebleven? Opgelost als een bruistablet?
Verpulverd tot zand?
Zitten er dinodeeltjes in de zandbak op school?
Zitten er dinodeeltjes tussen mijn tenen?
Tussen mijn tanden?
Zitten er dinodeeltjes in mij?
En ben ik dan ook een dino?

In Bambiraptor staat de binnenkant van een dolgedraaid kinderhoofd op scène. Jonas Baeke, Dounia Mahammed en Mats Vandroogenbroeck sluipen naar binnen. Ze gespen zich vast aan de hersenstam, rappellen langs de schedelwand en balanceren op de dunne richel van het gezond verstand. De zelfverklaarde speleologen zijn op zoek naar de alledaagse verwondering die de kleinste kinderen en de grootste filosofen met elkaar delen. Gaandeweg raken ze verstrikt in harige hersenspinsels, veelhoekige denkkaders en onvoorziene gedachtenkronkels. Jonas, Dounia en Mats vieren de levensvreugde, verwarring en angst van een twijfelend hoofd dat niet kan stoppen met doordraaien.

——————–

SPEL & CREATIE Jonas Baeke, Dounia Mahammed, Mats Vandroogenbroeck SCENOGRAFIE Emiel Astrid Vandekerckhove

BIO Jonas Baeke

Jonas Baeke rondt in 2022 zijn opleiding als acteur/theatermaker aan KASK Gent (Drama) af. Hij nam tot zijn 18e deel aan de Theaterateliers van KOPERGIETERY en speelt mee in de voorstelling Fun Loving Humans. Samen met Mats en andere jonge artiesten richtte hij het blitse Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark op. Zijn werk draait rond de thema’s lichamelijkheid, humor en vervreemding.

BIO Dounia Mahammed

Dounia Mahammed won met haar solo Salut Copain in 2015 de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ. In 2017 overtuigde ze pers en publiek met opnieuw een solo: w a t e r w a s w a s s e r, waarvoor Alan Van Rompuy de muziek creëerde. In 2021 gaat hun tweede project GALM in première. Dounia’s werk getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken.

BIO Mats Vandroogenbroeck

Mats Vandroogenbroeck is acteur/theatermaker. Reeds binnen zijn opleiding creëerde hij bijzonder goed onthaalde voorstellingen. Voor Through the Looking-Glass (and what we found there), een co-creatie met Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher, ontving hij de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2019. Samen met Jonas Baeke en andere jonge artiesten richtte hij het blitse Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark op. Mats is te zien in de KOPERGIETERY-producties Fun Loving Humans en Shakira & Chikara.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 5/10/2021 om 10u + 14u
  • woe 6/10/2021 om 10u
  • do 7/10/2021 om 10u + 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • vr 1 en za 2/10/2021 om 20u
  • zo 3/10/2021 om 15u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent