KIOSK

Over de berg

Een productie van Blauwhuis/Simon D’Huyvetter

8+ // 3de en 4de jaar

“Als je vergeet dat je klein bent geweest, dan wordt je later een vervelend groot mens.” (Jozef van den Berg)

Aan de voet van een mistige en troostige berg, midden in de sneeuw, staat een piepklein huisje. Daar woont Meneer Berg samen met Wachter. Altijd als zijn vriend op avontuur gaat, blijft Wachter thuis om een oogje in het zeil te houden. Logisch: met zijn joekels van ogen ziet hij van mijlenver Vreemde Vogels aankomen.

Alleen blijft Meneer Berg deze keer wel erg lang weg. Wachter heeft elke dag streepjes gezet en nu er geen plaats meer is op het streepjesbord, maakt hij zich grote zorgen.

Dan krijgt hij een boodschap: Meneer Berg is in gevaar. Wachter moet in actie schieten. Dat is niet zijn sterkste kant. Hoe doe je dat: in actie schieten als je een Wachter bent. En dan nog wel één met een heel speciale ziekte: ‘Bergtevrees’.

Over de berg is een ode aan het werk en leven van theatermaker en kluizenaar Jozef van den Berg. Het wordt een theatervoorstelling waarbij kinderen uit het publiek mee spelen en improviseren op scène.

——————–

VAN EN MET Simon D’Huyvetter PRODUCTIE Blauwhuis

BIO Simon D'Huyvetter

Simon D’Huyvetter werkt als freelance theaterauteur, -speler en -maker. Hij creëerde Fun Loving Humans voor KOPERGIETERY en is docent in de theaterateliers van KOPERGIETERY. Hij trad tevens op als coach voor de voorstelling Meisjes van Krijt (Dominique Collet, Anna Vercammen). Samen met actrice Eva Binon schreef en speelde hij de voorstelling TWEE (kc De Werf, intussen KAAP). Simon is vast verbonden aan theatergezelschap Blauwhuis waarvoor hij de voorstellingen Cyclos, Wilt Hard, Richarken en Stapman creëerde. Hij  is tevens te zien in Wanikan van 4Hoog.

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • ma 17/01/2022 om 14u

 

KG Rabot, Vlotstraat 22, Gent