KIOSK

De grote ik heb hier geen zin in show

Een productie van Theater Artemis

5+ // 3de kleuter + 1ste & 2de jaar

Een show waar je liever niet aan mee doet

In deze woordloze kleutervoorstelling zie je hoe nietsvermoedende mensen plotseling in de spotlights komen te staan. Juist op een moment dat ze zich onbespied wanen, realiseren ze zich ineens, dat ze vol in beeld zijn. Vluchten kan niet, dus ja…dan moet je iets…show, entertainment…maar hoe?

Multi-instrumentalist en showmaster Keimpe de Jong overvalt acteurs René van ’t Hof en Willemijn Zevenhuijzen in hun dagelijkse handelingen. Kruiswoordraadsels, vishengels en wasmanden vallen pardoes uit hun handen. Wat volgt is een onbeholpen poging iets te worden wat ze helemaal niet zijn. De puzzelaar begint klunzig te dansen, de sportvisser doet stoerder dan hij eigenlijk is en de huisman probeert ineens heel grappig uit de hoek te komen. In de paniek in hun ogen zie je wat ze eigenlijk hartstochtelijk wensen: zo snel mogelijk terug naar het donker, weg uit het helle licht van deze show.

——————–

REGIE Jetse Batelaan SPEL René van ’t Hof, Willemijn Zevenhuijzen LIVE MUZIEK Keimpe de Jong DECOR & LICHT Theun Mosk KOSTUUMS Liesbet Swings

BIO Jetse Batelaan

Jetse Batelaan is theatermaker en sinds 2013 artistiek leider van het Nederlandse topgezelschap Theater Artemis. Met aansprekende titels als Pas als zaagsel krijgt een boom applaus, Voorstelling waarin hopelijk niets gebeurt of Een cowboy met zijn handen hoog juicht waarschijnlijk niet bouwde hij gestaag aan een opzienbarend oeuvre van voorstellingen met een filosofische inslag en een absurd komische laag. Enkele van zijn bejubelde en geprezen voorstellingen waren ook te zien in de Kopergietery, zoals De man die alles weet, De onzichtbare man en Het dier, het dier en het beestje. Uitkijken naar deze nieuweling!

“Wanneer je kinderen een avontuur aan laat gaan, worden ze aangemoedigd om creatief te denken en moedig in het leven te staan. Onze voorstellingen zijn avonturen: in ons theater maken we publiek medeplichtig. Bewust wordt de fictie van onze voorstelling vermengd met de realiteit. Dat wat wij hebben gemaakt is slechts de helft van een gesprek. Een gesprek dat wij met liefde laten ‘verstoren’. Want pas in dialoog met het publiek krijgt de voorstelling zijn volledige vorm.” – Jetse Batelaan –

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • ma 25/10/2021 om 10u + 14u

VRIJE VOORSTELLINGEN

  • zo 24/10/2021 om 15u

 

KOPERGIETERY, Blekerijstraat 50, Gent