KIOSK

Radio heartbreak

Tijdens de voorstelling hoor je voortdurend muziek. Die werd speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd door Elisabeth Klinck. Ze vertrok vanuit brainstorms met de makers om het juiste gevoel te creëren bij de tekst. Melancholische instrumenten zoals de viool roepen een sfeer op die aansluit bij de emoties van de personages. Als je goed oplet, hoor je dat de muziek soms wegvalt op bepaalde momenten. Door de plotse stilte vallen die momenten meer op in de voorstelling en maken ze indruk op het publiek. Heb jij die stille momenten opgemerkt? Wat voelde je toen? 

Luister naar het interview met Elisabeth en kom nog meer te weten over de muziek van INFINITY FOREVER.

Liefde en dus ook een gebroken hart zijn een van de populairste thema’s in de muziekgeschiedenis. Dat is niet zo vreemd als je weet dat de meeste mensen in hun leven vroeg of laat toch eens met een gebroken hart te maken krijgen. Het is een universeel thema waar veel mensen zich in herkennen en troost in vinden.

Sommige mensen kiezen voor vrolijke muziek wanneer ze verdrietig zijn. In de hoop dat die muziek je afleiding bezorgt en je achteraf beter doet voelen. Anderen kiezen er net voor om zich helemaal onder te dompelen in het verdriet en alleen nog naar dramatische nummers te luisteren. Ze geven zich helemaal over aan het gevoel in de hoop er zo sneller door te geraken. 

 

Opdracht “heartbreak playlist”

De makers van INFINITY FOREVER hebben een opdracht voor jou.


Luister hier naar de favoriete break-up songs van de makers van INFINITY FOREVER. Laat je inspireren en stel nu zelf een playlist samen. Organiseer een discussie waarin iedereen 1 nummer voorstelt dat ze het liefst beluisteren als ze verdrietig zijn. Geef voldoende argumenten waarom ze voor jouw nummer moeten kiezen. Vervolgens geeft iedereen 3 stemmen aan de liedjes die hen het meest overtuigden (je mag niet stemmen op je eigen nummer). Stel zo jullie eigen playlist samen met de 5 nummers die het meeste stemmen kregen.