KIOSK

♫ Musical Forever

Tijdens de voorstelling kan je niet alleen muziek op de achtergrond horen, maar beginnen de spelers soms hun tekst te zingen. Waarom denk jij dat de makers voor musical kozen? Luister goed, want tijdens de voorstelling kan je horen hoe Snipper zelf het antwoord verklapt. 

“Ik kan misschien niet over mijn gevoelens praten, maar ik kan er wel over zingen.” 

Soms schieten woorden tekort om gevoelens uit te drukken. Musical is een genre dat bekend staat om zijn grote emoties en dramatiek. Meestal dient de muziek in musicals niet enkel als achtergrond, maar bouwen de liedjes mee aan het verhaal of vertellen ze iets meer over de personages. Musicals hebben in de filmgeschiedenis altijd een belangrijke plaats ingenomen. The Wizard of Oz, The Sound of Music en Singing in the Rain zijn echte klassiekers. Ook de laatste jaren duikt het genre weer op in de cinema en het theater, bijvoorbeeld La La Land, Barbie, The Greatest Showman en Hamilton. 

De makers laten zich inspireren

Een belangrijke inspiratiebron voor de makers van INFINITY FOREVER was de Franse musicalfilm “Les Parapluies de Cherbourg” (Jacques Demy, 1964). Daarin wordt niet gesproken, maar zingen de acteurs de hele tijd. Bekijk hier een stukje uit de film. Zie jij gelijkenissen tussen de manier van zingen in de film en die uit de voorstelling?

Voor de voorstelling werden er geen speciale liedjesteksten geschreven. De makers kozen ervoor om het script te zingen waardoor het eerder klinkt als gezongen tekst dan als liedjes.

Probeer het zelf eens uit met het liedje in het filmfragment. Lees de tekst voor in plaats van het te zingen. Klinkt dat nog altijd even goed?

Ontdek in het filmpje wat de makers te vertellen hebben over hun keuze voor musical.