KIOSK

PRESS Play.

Een productie van KOPERGIETERY, KGbe & playField

10+// 3e graad lager en 1e graad middelbaar

Zet jezelf aan de controleknop en beslis wat er gebeurt op scène. PRESS Play. neemt je mee in een interactieve voorstelling die speelt met de heerlijke/verraderlijke vrijheid van een virtuele wereld vol verborgen algoritmes.

Beslis zelf wat je wil zien op scène.
Jij kan zelf bepalen hoe de wereld op het toneel verandert. Welke kant het verhaal op gaat en wat er gebeurt met de personages.
Publiek wordt speler wordt publiek.

Steeds meer regisseer je zelf je leefwereld.
Op social media bepaal je wat je te zien krijgt en wat niet.
Steeds meer lijken wij allen en de wereld rondom ons ‘maakbaar’.
Dat brengt een vals gevoel van controle met zich mee en vooral een groot gevoel van verantwoordelijkheid: je kan toch zelf kiezen wie je bent? Of lijkt dat alleen maar zo? Manipuleer je zelf de dingen, of word je gemanipuleerd?
En wat gebeurt er als blijkt dat je niet de enige bent met een afstandsbediening?
Is er ook een pauzeknop?

In PRESS Play. gaan playField en KOPERGIETERY op zoek naar het land achter alle avatars. Naar de verborgen algoritmes die jou stiekem een richting doen kiezen.

Tijd voor vurig verzet?
Kom en speel mee…

——————–

CONCEPT playField. CREATIE Yemi Oduwale, Lana Schneider, Marthe Schneider, Ilja Van Autreve SPEL Yemi Oduwale, Marthe Schneider STEM Carine van Bruggen SOFTWARE DEVELOPER Jan Everaert (Crashlab)

——————–

playField. is een kunstcollectief dat bestaat uit Lana Schneider, Tim De Paepe en Marthe Schneider. PlayField. speelt met de traditionele grenzen van theater en vermengt performance, nieuwe media en beeldende kunst in een uniek werkproces. Met wetenschappelijk onderzoek als vertrekpunt zet het collectief thema’s als privacy, big data en de verhouding tussen mens en natuur centraal. De interactieve performances nodigen het publiek uit om mee het podium te betreden en in gezamenlijk gesprek te reflecteren op de eigen leefwereld. Het collectief is bij het grote publiek vooral bekend van hun Big Data Trilogie die doorheen België en Nederland tourde en waarvan de eerste twee delen te zien waren op de tweede editie van Festival Digital (KOPERGIETERY).

Marthe Schneider is theatermaker, schrijver en actrice. In haar werk benadert ze de spanning tussen fictie en realiteit door in haar performances te reflecteren op verschillende mogelijke toekomstperspectieven, wat het publiek aanmoedigt om hun huidige sociale omgeving te herzien. Ze wordt sterk beïnvloed door documentairetheater. Ze speelde o.a. in de oorlogsfilm De Slag om de Schelde (regie: M. van Heijningen Jr.), nu te zien op Netflix.

Lana Schneider is theatermaker, scenograaf en beeldend kunstenaar. In haar beeldend werk maakt Schneider gebruik van verschillende media. Na haar studies werkte Schneider mee aan projecten van o.a. Frederic Geurts, Henri Jacobs, doorliep ze een residentie in IJsland en werkte ze samen met choreograaf Radouan Mriziga aan de dansvoorstelling “7”.

Yemi Oduwale studeerde in 2010 af als acteur en theatermaker aan het KASK in Gent. Sindsdien is hij actief, zowel op het scherm als op de bühne, in tal van producties. Op dit moment is hij voornamelijk te zien in de reeksen Thuis en Dertigers (VRT) en de reeks Brak (VTM Go). Naast acteren houdt hij van experimenteren met andere media. Zo maakte hij in 2014 i.s.m. ‘Vranckx’ en ‘The Redhorse Collective’ de documentaire ‘Worthy of the Crown’ waarin hij naar Nigeria trekt om er zijn zieke grootvader te bezoeken en er de heersende titelhype te onderzoeken.

Ilja Van Autreve is coördinator van het Medialab en lid van het artistiek team van KOPERGIETERY. Hij cureert er tevens het tweejaarlijkse FESTIVAL DIGITAL; een festival dat de mogelijkheden van technologie, wetenschap en media in de podiumkunsten laat zien. Hij werkte mee als lid van het creatieteam aan ‘PRESS Play’ (KOPERGIETERY & Playfield.), een interactieve podiumproductie waarbij het jonge publiek a.d.h.v. controllers het verloop van de voorstelling bepaalt. 

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • vrij 29/11/2024 om 14u

 

CAMPO Nieuwpoort, Nieuwpoort 31-35, 9000 Gent