KIOSK

De Bleke Baron

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

8+// 2e en 3e graad lager

In de onderwaterstaat is de bleke baron de leider.
Hij neemt altijd het laatste hapje en niemand mag hem tegenspreken.
Aan dichters heeft hij een grote hekel, ze bedoelen van alles tussen de regels, in het wit waar niets geschreven staat. Daar voelt de baron zich heel ongemakkelijk bij.
Gelukkig zijn Felix & Felka geen dichters. Ze zijn zangers….

‘De bleke baron’ is een nieuwe muzikale fabel van Anna Vercammen & Joeri Cnapelinckx (‘De koningin is verdwenen’, de Anale fase). Over een innige vriendschap tussen twee muzikanten tijdens een bewind dat enkel het nut van het nut inziet en jacht maakt op al wat of wie ze overbodig acht.

——————–

CONCEPT & CREATIE Anna Vercammen, Joeri Cnapelinckx SPEL EN MUZIEK Anna Vercammen, Joeri Cnapelinckx ARTISTIEKE COACH Jan Bijvoet SCENOGRAFIE Michiel Soete PRODUCTIE KOPERGIETERY & KGbe

——————–

Anna Vercammen is theatermaakster/muzikante en werkt voor diverse gezelschappen. Voor KOPERGIETERY creëerde ze – samen met Joeri Cnapelinckx en Sabien Clement – de fel gesmaakte familievoorstellingDe koningin is verdwenen en niet veel later samen met Dominique Collet het succesvolleMeisjes van Krijt. Eerder speelde ze in de muzikale voorstellingGebroken Dromen(coproductie Mambocito Mio). Anna was recent ook te zien in o.a.En braaf zijn! en KLAUW! (beide Hanneke Paauwe),Alles is opgelost (BRONKS & Mambocito Mio), Phaedra (Theater Zuidpool) enVerboden toegang (Cinderella/Villanella). Samen met Joeri Cnapelinckx heeft ze het kleinschalige Nederlandstalige muziekproject De Anale fase. Seizoen 2021-2022 was ze huiskunstenaar voor Cultuurcentrum Brugge.

Joeri Cnapelinckx is muzikant/componist en acteur. Hij verzorgt de muziek in de KOPERGIETERY-productie ‘Een Pleidooi voor Zelfmoord’ (van Jozefien Mombaerts). Eerder was hij als muzikant/speler verbonden aan Karandasj en creëerde hij – samen met Anna Vercammen De koningin is verdwenen. Jaren geleden richtte hij de muziekgroep Kawada op, dat later omgedoopt werd tot Sunday Bell Ringers. Verder speelt hij ook bij Tommigun en is hij samen met Anna Vercammen bezieler van muziekgroep De Anale Fase. Op theater was hij o.a. te zien/horen in Vervelende bus (Hetpaleis en Schippers en Van Gucht), Buiten Dienst (Schippers en Van Gucht) en Loop! (Ulthima Thule en hetpaleis).

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • ma 18/11/2024 om 10u

 

CAMPO Victoria, Fratersplein 7, 9000 Gent