KIOSK

Aai

Een productie van De Maan

4+//  

Een animistische ode aan de eenzame mens en zijn oeverloze verbeelding 

aai poepoes. 

aai poepoes. 

 

poepoes? 

 

poepoeeeeeeees? 

‘Aai’ gaat over een opa die plots alleen is en in de voorwerpen rond hem troost zoekt.  

Mensen komen binnen.
Mensen gaan weer weg.
Maar wie is echt?   

Hij weet niet meer waar hij is,
wanneer hij is 
en waarom hij is.  

Heeft de lamp net gezwaaid?
En het tapijt geniest? 

Aiaiaai.
A
rme opa.  

Maar het is gelukkig niet allemaal 
kommer en kwel, 
want de mens is in zijn eenzaamheid ook 
hilarisch, aandoenlijk 
En magisch.

Femke Stallaert vertrekt voor ‘aai’ vanuit de figuren die haar grootvader met dementie de laatste jaren van zijn leven zag.
‘aai’ is een woordeloze maskervoorstelling waar alledaagse objecten tot leven komen.
Een huidhongerige trip vol vervreemde familie en verzonnen vrienden.
Een animistische ode aan de eenzame mens en zijn oeverloze verbeelding!   

—————–

SPEL: Kazanga Jonathan Linga, Tomas Pevenage, Benjamin Mouchette | REGIE: Femke Stallaert | MUZIEK: Kazanga Jonathan Linga | ATELIER: Benjamin Mouchette, Paul Contryn, Katinka Heremans 

——————–

Femke Stallaert, sinds 2020 deel van de artistieke kern van DE MAAN, is een heuse theaternomade. Als voormalig lid van het K.A.K.-collectief is ze gepokt en gemazeld in het zoeken naar de juiste dialoog in bijzondere samenwerkingen. Ze werkt met o.a. Dries Gijsels en Renée Goethijn, theatercollectief RAF, BRONKS, ARSENAAL/LAZARUS, bij Moussem met Rimah Jabr en Dareen Abbas enz. Daarnaast schrijft ze liedjes op basis van krantenartikels en maakt bij BORIS (Ternat), theater Antigone, Kunsthumaniora Brussel en BRONKS theater met kinderen en jongeren. Bij DE MAAN speelde ze mee in ‘KLEINE RODE EVA’ (2014) en ‘RAYA’ (2017) en maakte ze samen met Greet Jacobs ‘PLANEET NIVANIR’ (2018).   

Kazanga Jonathan Linga is een veelbelovend acteur, pas afgestuurd aan het RITCS als speler. In de zomer van 2022 speelde hij op Theater aan Zee met zijn monoloog ‘Dog’. Hij speelde in het theaterstuk ‘Melvius’ (2019) van de theatergroep Ballet Dommage en speelt mee in de voorstelling ‘O O O’ (Jef Van gestel/DE MAAN).  Daarnaast maakt hij ook zijn eigen muziek onder de naam “ZoDot.”. Hij maakt ook nog soundscapes en soundtracks voor films. 

Benjamin Mouchette (ESACT Conservatorium van Luik (2013)) creëerde in 2012 Cie Les Milliardaires en de show “Gimme Your Money!”. Hij nam deel aan de creatie ‘Monstres!’ van Cie du Singe. Hij treedt op straat op met Cie des 4 Saisons in’ Le p’tit manège fait main’ en ‘L’arbre Nomade’ en in ‘Ongekende Evidenties’ van Rode Boom. Meer recent trad hij op in Taking Care of Baby, geregisseerd door Jasmina Douieb. In 2021 werkte hij aan een nieuw magisch project, ‘Le Grand Saut’ van Collectif du Grand Saut in coproductie met het Maison de la Culture de Tournai en de Hallen van Schaarbeek. Tijdens zijn opleiding en daarna heeft hij zich bekwaamd in het maken en spelen van/met maskers bij Frédéric Ghesquière, maar ook bij Serge Poncelet en bij het Centro Maschere e strutture gestuali van de familie Sartori. 

Tomas Pevenage (1990) studeerde af als acteur aan het RITCS en speelde o.a. in ‘De Verwondering’ (hetpaleis), ‘No use for binoculars’ (De Monty), ‘Frisko et Crème Glacée’ (Cie ICEBERG), ‘INUK’ (Studio ORKA), ‘Cerebriraptor’ (Theater Antigone),  ‘Backstage’ (collectief BXL WILD) en in voorstellingen van K.A.K. Brussel. Sinds 2014 maakte hij o.l.v. Caroline Rottier verschillende voorstellingen bij ZET6 (inclusieve theater- en dansprojecten in samenwerking met instellingen voor personen met een beperking). In 2019 speelde hij in ‘KUKUNOR’, een voorstelling met dove en horende acteurs, geregisseerd door Dahlia Pessemiers Benamar. Hij is lid van Silence Radio, een multidisciplinair kunstenaarscollectief met focus op onderzoek en artistieke creatie tussen de horende en de dove wereld. In 2021 maakte hij ‘Cover-up’, een concert-thriller over een Kate Bush-coverband bij BRONKS. We kennen hem ook van zijn glansrijke rol als Martino in de voorstelling ‘Rita’ (BRONKS & Tuning People). 

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 27/05/2025 om 14u
  • woe 28/05/2025 om 10u

 

NTGent Minnemeers, Minnemeers 8, 9000 Gent