KIOSK

Inspiratie van de makers

Verschillende games, documentaires, films en boeken dienden als inspiratiebron voor PRESS Play. Hieronder lichten we er enkele toe.

Netiquette is een samenvoeging van netwerk en etiquette. Het omvat gedragsregels en richtlijnen die je gebruikt als je online bent. Enkele voorbeelden: Respecteer de ander zijn privacy, vergeef de ander zijn fouten, deel je kennis en wees menselijk.

 

 

 

The Sims is een online levenssimulatiespel. De speler beschikt over het leven van virtuele mensen. Mensen met dezelfde basisbehoeften als échte mensen: Sims moeten eten en slapen om gezond te blijven, hun ‘plezierlevel’ moet hoog blijven zodat ze niet depressief worden en zich wassen zodat andere Sims hen willen knuffelen.

 

In de docudrama The Social Dilemma wordt de macht van sociale media onderzocht en de schade die het veroorzaakt aan de samenleving. De nadruk inde documentaire ligt op de manipulatie van de sociale mediagebruiker voor het financieel gewin van techbedrijven.

 

Dit is vernederend van Jon Ronson vertelt het verhaal van mensen die slachtoffer werden van ‘public shaming’. Het boek illustreert hoe we graag massaal verontwaardigd zijn en hoe vaak levens hierdoor verwoest worden.