KIOSK

De controller

In PRESS Play bepaalt het publiek het verloop van de voorstelling. Iedereen in de tribune heeft een controller met twee knoppen. Met deze twee knoppen maak je keuzes. De controller werd bedacht tijdens een voortraject met Nerdlab.

Nerdlab is, naast een dichte buur van KOPERGIETERY, ook een kunsteducatieve organisatie. Ze geloven dat jonge mensen de wereld gaan redden! Daarvoor bieden ze hen creatieve, technische en sociale skills. Nerdlab is een community die samen dingen maakt met technologie en kunst. Ze experimenteren constant en delen alles wat ze leren. Klik op het logo om naar de website van Nerdlab te gaan.

 

Enkele beelden van het ontwikkelingsproces

  • Brainstorm in Nerdlab

In elke controller zit een Arduino. Een Arduino is een toegankelijke micro controller. Door middel van een Arduino kun je een zelfgekozen input vb wind, licht, gewicht, nabijheid,… verbinden met een een zelfgekozen output vb klank, beeld, licht, motor. Je kan er ook voor kiezen om meerdere inputs te verbinden met meerdere outputs.

In PRESS Play geven twee knoppen de input. Ze sturen info naar de gekozen output, het beeldscherm.

Met een Arduino kun je de tastbare wereld programmeren

Het is zeer toegankelijk voor iedereen. Zonder veel gespecialiseerde kennis kun je veel doen. Hieronder vind je drie eenvoudige Arduino projecten voor beginners.

 

Zelf eens proberen? Klik HIER om naar TINKERCAD te gaan en ga meteen aan de slag.