KIOSK

Over de voorstelling

Welkom op de KIOSK van Mijn opa is een paard. Hier duiken we iets dieper in op de totstandkoming van de voorstelling. Op de andere tegels vind je meer diepgaande informatie over de thema’s die de voorstelling aanraken en opdrachten die je in de klas of thuis kan doen in voorbereiding of naverwerking van je theaterbezoek.

In de voorstelling staan twee personages op scène: Jade en Philippe. De voorstelling is het resultaat van Jade’s persoonlijke zoektocht doorheen haar familiegeschiedenis. Zijn er dingen die je meedraagt van generatie op generatie? Erf je meer van je familie dan je DNA, zoals gevoelens, gedragingen en gebeurtenissen? Wat maakt je tot wie je vandaag bent? Het resultaat is een beeldende voorstelling met dialoog, dans en tekeningen.

Hoe de voorstelling tot stand kwam, leggen Jade en haar team uit in onderstaand filmpje.

Jade vertelt een persoonlijk verhaal op de theatervloer. De kracht van theater is net dat je een persoonlijk verhaal kan uitvergroten, kan verdraaien en kan ‘uitfantaseren’. Zo wordt een persoonlijk verhaal ook universeel begrijpbaar voor iedereen: van kind over ouder tot grootouder. In onderstaand filmpje vertellen Jade en coach Patrick over dat werkproces.