KIOSK

Welkom bij de KIOSK van Karandasj. Voor de maanden maart-april-mei-juni bieden wij deze voorstelling op aanvraag aan voor scholen. Meer info daarover vind je HIER.

Daarnaast kan je op dit platform de voorstelling bekijken en vind je materiaal om je voor te bereiden, na te bespreken of dieper in te gaan op thema’s van de voorstelling. Info over de voorstelling zelf, vind je HIER op onze hoofdwebsite.


 

Bekijk hier de voorstelling

Potlood. Karandasj.
Dat was het eerste Russische woord dat muzikant Thomas Devos leerde.
Er volgden er nog vele. Thomas heeft namelijk van jongs af aan een onmetelijke fascinatie voor dat uitgestrekte, mysterieuze land. Vanwaar die passie vandaan komt, wist hij lang niet. Tot hij de verrassende geschiedenis van zijn grootvader ontdekte.

Als voorbestemd, treedt hij in Karandasj in de voetsporen van z’n voorvader op zoek naar ‘zijn’ Russische ziel. Een persoonlijke zoektocht gevat in een pittig theaterconcert.

Treed binnen in het grootse broeierige Rusland. 
Opzwepend, jong, wild, warm, eerlijk, spontaan, melancholisch.
Een intrigerende tocht langsheen beelden, tekst en muziek. 
Véél muziek.

WIE IS WIE

Thomas Devos is een veelzijdig muzikant/componist en studeerde Slavische filologie aan de KUL. Met zijn eerste muziekgroep Rumplestitchkin schopte hij het tot de finale van HUMO’s Rock Rally. Met Tommigun heeft hij sinds 2010 drie CD’s uitgebracht: Come watch me disappear, Pretenders en Wooden Son. Daarnaast maakt Thomas geregeld muziek voor podiumvoorstellingen op vraag van diverse theaterhuizen, muziek die hij vaak ook live op scène speelt. Zo componeert/de hij de muziek voor Rauw en Horses (dansproducties van kabinet k), voor Stoksielalleen (BRONKS) en voor De Kersentuin en Keffyieh, Made in China (KVS). STUDIO Orka vroeg hem voor de klankband van Duikvlucht. Af en toe werkt hij als coregisseur voor reportages of documentaires (Prime, o.a. Hollywood aan de Zwarte Zee, Kaskaderi).

Interview met Thomas Devos

Jan Missotten is fotograaf en doceert ‘Fotografie en Nieuwe Media’ aan de Academie van Leuven. Hij werkte samen met Thomas Devos als coregisseur en cameraman voor reportages of documentaires (Prime, o.a. Hollywood aan de Zwarte Zee, Kaskaderi).

Joeri Cnapelinckx is muzikant/theatermaker. Hij componeerde de muziek voor en speelt in de KOPERGIETERY-voorstelling De koningin is verdwenen (samen met Anna Vercammen). Jaren geleden richtte hij de muziekgroep Kawada op, dat intussen omgedoopt werd tot Sunday Bell Ringers. Verder speelt hij ook bij Tommigun en De Anale Fase. Daarnaast was hij o.a. te zien/horen in Loop! (Ulthima Thule en HetPaleis), Immaculata (Braakland/ZheBilding) en 25 moves (Needcompany).

Alina Romakhova werd in Rusland geboren, studeerde taalkunde, maar wilde altijd al illustrator zijn. Van jongs af aan was ze gefascineerd door tatoeages. Na enkele jaren als freelance vormgever en tatoeëerder te werken, besloot ze een opleiding grafisch ontwerp te volgen. Hiervoor kwam ze twee jaar geleden naar België om te studeren aan KASK Gent. Haar studie combineert ze met haar werk als tattoo-artieste.