KIOSK

Welkom bij de KIOSK van Homo Deus Frankenstein. Op dit platform vind je materiaal om je voor te bereiden, na te bespreken of dieper in te gaan op thema’s van de voorstelling. Klik op een afbeelding om meer te weten te komen over het thema.

Over de voorstelling

Homo Deus Frankenstein is een muzikaal-filmische beleving voor kinderen en families rond de ‘maakbaarheid’ van onze wereld/het leven, geïnspireerd op de thematieken in Frankenstein en Faust.

Onze samenleving verandert aan een ongelooflijke snelheid.
Alles lijkt plots te worden geautomatiseerd en gedigitaliseerd.
Tot soms onze emoties toe.
Een heftige maar ook spannende wereld om nu jong te zijn!

Vertrekkende vanuit de thema’s in het werk Frankenstein (Mary Shelley) en Faust (Goethe) wordt een hedendaags verhaal gecreëerd, waarbij mens en robot proberen een betere versie van zichzelf te worden. The war of robots, een GPS-route naar ons hart, Frankenstein, op theevisite bij een cyborg….

Homo Deus Frankenstein is een voorstelling die leest en luistert als één spannend groot muzikaal beeldverhaal rond de vele inhoudelijke vragen die we ons vandaag stellen: Wat is maakbaar in een jong leven? Waarom creëren we zo graag ‘betere versies’ van onszelf, bv. op sociale media? Waar zit die moeilijke grens tussen kwetsbaarheid en perfectie. Zijn we wie we zijn, of hoe wij ons tonen? Speelt de mens (Homo) voor God (Deus)?

ONTMOET DE MAKERS

Componist Frederik Neyrinck creëert met veelkleurige klanktapijten, opzwepende ritmes en dansante melodieën een afwisselende compositie voor (bas)klarinet, fagot, trompet, trombone en percussie die de live actie en video ondersteunt. Vijf topmuzikanten van het ensemble I SOLISTI voeren het muziekwerk live uit.

Filmmaker Kenneth Michiels zorgt voor de filmische beeldscore doorheen de voorstelling. Op scène, naast de muzikanten, zien we actrice Marjan De Schutter en danseres Martina Rösler.
Regisseurs zijn Johan De Smet (KOPERGIETERY) en Sara Ostertag (makemake produktionen).

Interview met alle makers door Klarafestival.

Biografieën alle makers/huizen.

ENKELE MAKERS AAN HET WOORD

Componist Frederik Neyrinck

Danseres Martina Rösler

Actrice Marjan De Schutter

Wat de acteurs je willen meegeven met de voorstelling