KIOSK

Welkom bij de KIOSK van Family Trees.  Op dit platform vind je materiaal om je voor te bereiden, na te bespreken of dieper in te gaan op thema’s van de voorstelling. Klik op een afbeelding om meer te weten te komen over het thema.

Over de voorstelling

download hier de papieren versie van deze KIOSK

[wpdm_package id=’537′]

 

 

duur van de voorstelling: 50 min

Familie duurt een leven lang.
Iedereen behoort tot een familie.
Hoe groot of hoe klein ook.
Hoe dicht of hoe ver ook.
Hoe hecht of hoe los ook.
Hoe vertrouwd of hoe vreemd ook.

Choreografe Janni van Goor is een vaste waarde in het atelierdocententeam van KOPERGIETERY. Eerder creëerde ze voor ons huis de voorstellingen Verdwaald (als choreografe binnen een regie van Eva Bal), Donker Groen en een solo uit het vierluik Martha Marthe Mathilde Matthieu. Kenmerkend in haar werk is haar sobere, visueel uitgepuurde stijl met een geestige knipoog wanneer de scène dat toelaat.
VAN EN MET: Ava Liv Bienstman, Emma Cocquyt,  Michiel Deprez, Griet Dobbelaere, Axel Guérin/Robin Leo, Kato Jonckheere, Io Marievoet, Ona Lisa Van Haver, Ava van Loo
REGIE/CHOREOGRAFIE: Janni van Goor

WIE IS WIE

Janni van Goor is choreografe en dramadocente. Ze werkte vanaf de jaren ’90 als regisseur/choreograaf voor diverse gezelschappen. Voor KOPERGIETERY creëerde ze o.a. de dansvoorstellingen Donker Groen, Stof (Time Festival) en 1 solo uit Marthe Martha Mathilde Mathieu. Ze deed tevens de choreografie voor Verdwaald (regie: Eva Bal). Voor Traffo CarréRotondes & TAK Theater Liechtenstein creëerde ze de internationale jongerendansproductie Nach dem Regen. Ze is vaste docente aan het Secundair Kunstinstituut (SKI) en is verbonden aan de Theaterateliers van KOPERGIETERY.
Belangrijk in haar manier van werken is dat ze altijd vertrekt van de personen (spelers, dansers, performers) met wie ze samenwerkt: hun individuele mogelijkheden en uitstraling. Daarbij zoekt ze naar een collectief bewustzijn ‘in het moment’. Naar een organische manier van bewegen in een sobere, visueel uitgepuurde stijl – met een knipoog wanneer de scène dat toelaat.

Lees hier het interview met Janni in Circusmagazine.

Michiel Deprez (°1989) maakte op zijn 15e voor het eerst kennis met het circus. In 2010 startte hij een pedagogische circusopleiding te Brussel, om een jaar later te starten bij ACAPA Tilburg (Academy for Circus and Performance Art). Sinds zijn afstuderen in 2015, doet hij ervaring op door het spelen van zijn afstudeeracts, de creatie van nieuw werk en het meewerken aan diverse sociale circusprojecten. Hij is nauw betrokken bij Festival Circolo en De NWE Vorst in Tilburg. In 2017 won hij de Jongtheaterprijs op TAZ (Festival Theater Aan Zee) voor Piste.

Axel Guérin kreeg op zijn 12e de circusmicrobe te pakken via jeugdcircus Circolito. Als jonge atleet was hij veel begaan met sport, en volgde zodoende een opleiding sportstudies. Nadien besloot hij circuskunsten te volgen. Hiervoor verhuisde hij naar Bristol (UK) voor zijn studies aan de hogeschool Circomedia. Axel studeerde daarna aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg, waar hij zich gedurende vier jaar specialiseerde in ‘floor-based duo acro dance’. Sindsdien toert hij met twee Engelse compagnies (Pirates of the Carabina en JABADAO). Hij werkt vanaf december 2017 mee aan de nieuwe productie van danser/circuskunstenaar Alexander Vantournhout.

Griet Dobbelaere is actrice, theatermaakster en dramadocente. Ze studeerde drama aan het Conservatorium Gent. Als actrice speelde ze o.a. mee in Saïda en Lege ogen (Padarijs), Lava een bodemonderzoek en Porselein (Studio Orka), Het laatste kind (Hanneke Pauwe) en diverse projecten bij vzw Cirq, zoals Bataclan en Super show show. Naast regelmatig televisiewerk (En toen kwam ons ma binnen (VTM), diverse dramaseries), spreekt ze ook frequent tekenfilms in. Samen met Dominique Collet verzorgt ze de artistieke coördinatie van de theaterateliers van Kopergietery.