KIOSK

Welkom bij de KIOSK van Family Trees.  Op dit platform vind je materiaal om je voor te bereiden, na te bespreken of dieper in te gaan op thema’s van de voorstelling. Klik op een afbeelding om meer te weten te komen over het thema.

Circus en beweging

“Ik  vertrek  sowieso  van  wat  er  uit  hen  komt,  niet  van  wat  ik  zelf  bedenk.      […]“ Maar die circusmensen, die gaan gewoon.” – Janni Van Goor

 In de voorstelling zie je een voortdurende wisselwerking tussen de mensen op het podium. Iedereen kan van elkaar leren; zowel de jongeren en volwassenen als de dansers en de circusartiesten kunnen van alles opsteken van elkaar. Zo leerden de kinderen jongleren en de volwassenen ‘twerken’.

In de voorstelling vullen dans, circus, beweging en beelden elkaar perfect aan. Omdat er geen woorden gebruikt worden, is het belangrijk om goed te letten op wat jullie zien zodat je zelf kan interpreteren en betekenis geven aan wat er gebeurt.

In Family Trees wordt dans en theater gecombineerd met circus. Het circus is ook een grote familie waarbij iedereen een deeltje van het geheel vormt. Iedereen moet op elkaar kunnen steunen en vertrouwen, want anders gaat het mis.

Opdracht: Vertrouwen jullie elkaar?

  • Stippel een (obstakel)parcours uit doorheen de klas of op de speelplaats. De helft van de klas wordt geblinddoekt,  de  andere  helft  leidt  jullie doorheen het parcours.  Jullie mogen elkaar niet aanraken, gebruik alleen je stem.