KIOSK

Over de voorstelling

Welkom op de KIOSK van COLORS, een voorstelling van KOPERGIETERY en Het Scheldeoffensief.  Hier duiken we iets dieper in op het ontstaan van de voorstelling. Op de andere tegels vind je meer diepgaande informatie over de thema’s die de voorstelling aanraken en opdrachten die je in de klas of thuis kan doen in voorbereiding of naverwerking van je theaterbezoek. Op elke KIOSK vind je inspiratie van de makers terug naargelang het thema.

Alles wat je ziet is kleur. Toch is het moeilijk om iets wat zo aanwezig is, duidelijk te omschrijven. Ook in COLORS is dat zo. COLORS is geen klassiek verhaal met een duidelijk begin- en eindpunt. Elke kleur heeft een eigen persoonlijkheid en identiteit. In COLORS spelen 8 personages elk een kleur. Ze ontmoeten elkaar of ontmoeten elkaar net niet. Ze gaan op zoek naar gelijkenissen en verschillen. Ben je bang of ga je op zoek naar wat je verbindt? COLORS nodigt je uit om met een andere bril naar iets of iemand te kijken.

In onderstaand filmpje vertellen makers Frank Dierens en Jitse Huysmans over hoe de samenwerking tussen KOPERGIETERY en Het Scheldeoffensief tot stand kwam.

Wie zijn de acteurs? In onderstaand filmpje leer je Oskar, Julia en Marah kennen.

Hoe is de voorstelling voor de spelers tot stand gekomen? Eerst doen acteurs Oskar, Julia en Marah het uit de doeken en eronder kan je kijken naar de versie van Frank en Jitse.