KIOSK

She

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

15+// 3e graad

In ‘SHE’ kruipt actrice/zangeres Laurence Roothooft in de huid van talloze vrouwen die haar ten diepste beroeren. Samen met regisseur Suze Milius drijft ze haar drang om te transformeren tot het uiterste.

Laurence weet basically niet zeker of ze als het juiste personage door het leven gaat. Hoeveel rollen kan je spelen in je leven? Wat als je de mensen naar wie je heel hard opkijkt, nu eens speelt. Kan je ze dan ook gewoon ‘zijn’?

Laurence als alter ego van Cardi B, Angela Merkel, mama Jacqueline, Oprah, Cindy Sherman, haar betovergrootmoeder of Grace Jones?

SHE is geen gewone theatermonoloog.
SHE is wervelend, muzikaal en dressed however she wants.
SHE is onvergetelijk en oogverblindend.
SHE beweegt en is hoogstwaarschijnlijk a bit TOO much.

——————–

CONCEPT: Laurence Roothooft & Suze Milius
SPEL: Laurence Roothooft
REGIE:Suze Milius
KOSTUUMONTWERP: Johanna Trudzinski
MUZIEK: Jasper Segers
PRODUCTIE: KOPERGIETERY & KGbe MET DE STEUN VAN de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid. 

——————–

Actrice en zangeres Laurence Roothooft studeerde in 2011 af aan de Toneelacademie Maastricht, en volgde een jaar de Rotterdamse Dansacademie. Sindsdien werkt ze met uiteenlopende makers en regisseurs waaronder Kyoko Scholiers (voor ‘BOY’ van Opera Ballet Vlaanderen), Suze Milius (House Crying Yellow Tears), Randi De Vlieghe, Bart Meuleman (voor ‘Hedda Galber’ van Toneelhuis), Johan Heldenbergh (‘Giovanni’ van Cie Cecilia) en Jan Sobrie/Johan De Smet (‘Mémé de Peetmoeder’ van KOPERGIETERY). Op televisie is/was ze te zien in o.a. Glad ijs, Marsman, Gent West, WTfock en Black Out. Samen met Tom Pintens vormt ze de Engelstalige band ELDERS.

Theatermaker Suze Milius studeerde aan Acting International in Parijs en volgde de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Ze werkt/e als regisseur bij verschillende Belgische en Nederlandse theatergezelschappen waaronder hetpaleis (‘Familie Grrr’), Het Zuidelijk Toneel, Laika (‘Stuck’), Het Nieuwstedelijk en Orkater. Samen met Stefan Jakiela vormt ze het Brussels kunstenhuis House Crying Yellow Tears waarmee ze o.a. de voorstellingen ‘EXHIBIT’, ‘HUIS’, ‘Zwischen’ en ‘TALK SHOW’ produceerden. Ze won in 2018 de Erik Vos-prijs, een prijs voor bijzondere aanstormende theatermakers.

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • do 1/02/2024 om 10u + 14u
  • vrij 2/02/2024 om 10u

VRIJE VOORSTELLING

  • vr 2/02/2024 om 20u

Indien u naar een vrije voorstelling wenst te komen met uw klas, gelieve contact op te nemen met info@kopergietery.be.

 

KG Rabot, Vlotstraat 22 9000 Gent