KIOSK

INFINITYFOREVER

Een productie van KOPERGIETERY & KGbe

12+// 1e, 2e, 3e jaar

Na de break-up met haar lief ontdekt Bo een zwart gat op de plek waar vroeger haar maag zat. Het is maar zo groot als een tennisbal en toch zuigt het alles op. Alles. Haar saaie alien-ouders. De dagelijkse freakshow die haar ‘school’ moet voorstellen. Haar Spotify-account en de navelpiercing van haar beste vriendin Maxence. Zelfs haar Spaanse leerkracht Nederlands en haar hamster-broer zijn verdwenen.

In ‘INFINITYFOREVER’ onderzoeken Mats Vandroogenbroeck en Jonas Baeke het plotse gevoel dat de tijd stil staat. Niet echt. Alles blijft wel bewegen. Maar in cirkels. Bo bevindt zich pal in het midden van die cirkel, en ziet alles opnieuw en opnieuw en opnieuw voorbijflitsen. De angstige blik in de ogen van haar lief, het ontstaan van het heelal en alle woorden die ze nog tegen hem had willen zeggen.

Mats Vandroogenbroeck en Jonas Baeke, makers van het geprezen ‘Bambiraptor’, experimenteren in deze nieuwe voorstelling opnieuw met taal en beeld. Ze onderzoeken het moment waar beeld en taal tekort schieten om een veel te groot gevoel te beschrijven: een gebroken hart. De zwaartekracht werkt niet meer. Tijd en ruimte lijken zich anders te gedragen.
Het enige wat ze nog kunnen doen, is omwegen nemen: langs verleden en toekomst, langs de grenzen van de taal, de marges van de ruimtetijd en de randen van de kosmos, de vergeten uithoeken van de verbeelding. Alles om maar enigszins vat te krijgen op dat onbevattelijke ‘nu’ waar Bo zich in bevindt.

——————–

VAN EN MET: Jonas Baeke & Mats Vandroogenbroeck
PRODUCTIE: KOPERGIETERY & KGbe MET DE STEUN VAN de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid

——————–

Mats Vandroogenbroeck studeerde in 2019 af aan de opleiding drama aan KASK School of Arts Gent. Voor ‘Through the Looking-Glass (and what we found there)’ ontving hij samen met Timo Sterckx en Nona Demey Gallagher de Sabam Jongtheaterschrijfprijs TAZ 2019. Samen vormt het drietal sinds 2019 het theatercollectief Krapp vzw, waarmee de hallucinante horrortrip ‘Weird Tales’ en recent ‘Duivels’ creëerden. Voor KOPERGIETERY maakte hij in 2021 samen met Jonas Baeke het geprezen ‘Bambiraptor’ en speelde hij mee in ‘Fun Loving Humans’ en ‘Shakira & Chikara’. Verder is Mats verbonden aan het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark.

Jonas Baeke studeert in 2022 af als acteur/theatermaker aan KASK School of Arts Gent. Zijn afstudeervoorstelling ‘Pinokkio’, gecreëerd met Jef Hellemans, zal zomer 2022 te zien zijn op o.a. TAZ en Shortwood. Jonas nam jarenlang deel aan de Theaterateliers van KOPERGIETERY en was te zien in de voorstelling ‘Fun Loving Humans’. In 2021 creëerde hij met Mats Vandroogenbroeck het geprezen ‘Bambiraptor’ (KOPERGIETERY) en met Martha Balthazar ‘Onze mensen’(Victoria Deluxe). Daarnaast speelt hij met Jef Hellemans ‘Our Kids’ (De Maan). Samen met Mats en andere jonge artiesten richtte hij het Gentse kunstenaarscollectief Zuidpark op.

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

  • di 7/05/2024 om 10u + 14u
  • woe 8/05/2024 om 10u
  • ma 13/05/2024 om 10u + 14u

 

Locatie nog te bepalen